İşgal rejimi, dün Lübnan'da binlerce çağrı cihazına yerleştirdiği patlayıcıları eş zamanlı olarak patlattı. Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarına düzenlediği siber saldırıda 12 kişi hayatını kaybederken, 3 bine yakın kişi de yaralandı.

Yaşanan bu hadise Sosyal Medya ve Bilişim Uzmanı Mahsun Fidan, konuyla ilgili İLKHA'ya önemli açıklamalarda bulunarak, dokunmatik ekranı olan her cep telefonu ve çağrı cihazlarının birer bomba tehlikesini taşıdığına dikkat çekti.

TÜPRAŞ'ta tatbikat sırasında patlama TÜPRAŞ'ta tatbikat sırasında patlama

Müslüman ülkelerin kendi sosyal mecralarını üretmelerinin önemine değinen Fidan, çağrı cihazlarının patlayıcı yazılımsal olarak cihazları birleştirme olanağının çok yüksek olduğunu da kaydetti.

Müslüman karşıtı olan ülkelerin bilgisayar korsanlarının bunları patlatabilme ihtimalleri çok yüksek oranda olduğunu ifade eden Fidan, 'Çağrı cihazları Türkiye'de akıllı saat gibi kıyaslanabilir. Müslüman karşıtı olan ülkeler hackerler bunları patlatabilme ihtimalleri çok yüksek orandadır. Taşıdığımız telefonlar bile insanın evinde taşıdığı bomba gibidir. Bunlara da uzaktan erişimle kontrol edilebiliyor. Akıllı cihazlardaki bataryaları farklı bir yazılımsal ile ısıtmayla birlikte devreye koyabilirler. 130-140 dereceye geldiği zaman cihazdaki batarya işlevi red (iptal) alır. Rede aldığından itibaren patlayıcı devreye girer. Büyük bir ihtimalle insana zarar vermiş olur. Normal bir telefonun ağırlığı yaklaşık 66 ila 90 gram aralığındadır. Sıfır bir telefon tartıya konulduğun da 100-110 gram geldiğinde bu durum insanların içinde şüphe uyandırmalıdır.” şeklinde aktardı.

“Lübnan'da yaşanan vahim olay Türkiye'de veya başka bir Müslüman devlette de yaşanabilir”

Fidan, işgal rejiminin asıl hedefi bütün Müslüman devletlere bir mesaj verdiğini ifade ederek, 'Şu an her birimizin evinde birer canlı bomba var. Bu 10-20 gramlık bir patlayıcı cihazlara, telefonlara, çağrı cihazlarına eklenebiliyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de Instagram'ın kapanmasıyla VPN uygulamasını indirenlerin çoğu bilgileri tehlike içerine girmişti. Dolayısıyla cep telefonundaki her bilgiye başkaları tarafından rahatlıkla erişilebiliyor. Bunda da taşıdığımız cihazlarda kendi yer yazılımız olmadığı sürece Müslüman ülkeler risk altında olabilir. Bu konuda Rusya kendi yazılımını gerçekleştirmiştir. Dolayısıyla Müslüman devletler kendi cihazlarını, yazılımlarını üretmeleri gerekiyor. Bugün Lübnan'da yaşanan vahim olay, Türkiye'de veya başka bir Müslüman devlette de yaşanabilir. Malum olduğu üzere Gazze'de yaşanılan katliamdan ötürü Müslümanlar boykot ile israilin ticaretini kısıtlamaya çalışıyor. İşgal rejiminin bu olayı Lübnan'a yapması bütün Müslümanlara bir mesaj olabilir.' ifadelerine dikkat çekti. (İLKHA)