404: Ayasofya, çıkan isyanlar sırasında yakıldı: 20 Haziran 404'te Konstantinopolis Patriği Aziz İoannis Hrisostomos'un İmparator Arcadius'un eşi İmparatoriçe Aelia Eudoksia ile çatışmasından dolayı sürgüne gönderilmesinin arkasından çıkan isyanlar esnasında bu ilk kilise yakılarak büyük ölçüde tahrip olmuştur.

1389: Sırp Sındığı Savaşı: Osmanlı ordusu ile Haçlı orduları arasında Sırp Sındığı Savaşı yapıldı. Osmanlı ordusunun kazandığı savaştan sonra yaralı bir Sırp askeri, Sultan Birinci Murad’ı savaş alanını gezerken hançerle vurarak hayatını kaybetmesine sebep oldu.

1840: Samuel Morse Telgrafın Patentini Aldı: Samuel Morse, telgrafın patentini aldı. Samuel Morse’un bulduğu alfabe, telgraf tekniğinin temelini oluşturmakta ve bu alfabe Mors Alfabesi diye isimlendirilmektedir. Mors Alfabesi çeşitli şekillerde dizilmiş noktalar ve yatay çizgilerden oluşur.

1943: Adapazarı Depremi: Adapazarı'nda meydana gelen 5,6 şiddetindeki deprem. Depremde 346 kişi hayatını kaybetti.

1960: Mali ve Senegal bağımsızlığını ilan etti.

1961: Türkiye, iş gücü ihracına başladı. Almanya'ya gitmek isteyenler, Türkiye İş Kurumu'nun önünde toplandı.

1965: Cezayirli lider Ahmed Ben Bella, askerî darbeyle iktidardan uzaklaştırıldı. Askerî darbeyi, Albay Huari Bumedyen yönetiyordu.

1974: Filistin Mülteci Kamplarına Saldırı: Siyonist işgalciler, Lübnan’daki Filistin mülteci kamplarına saldırdı. 16 Filistinli şehit oldu.

1987: Pınarcık Katliamı: PKK militanları, Pınarcık'ta 16 çocuk, 6 kadın, 8 erkek olmak üzere toplam 30 köylüyü katletti. Abdullah Öcalan katliamın ardından “Öldürelim, otorite olalım” açıklamasını yaptı.

75 yaşındaki Salih dede: Hayat gittikçe kolaylaşıyor ancak insanlar iyiye gitmiyor 75 yaşındaki Salih dede: Hayat gittikçe kolaylaşıyor ancak insanlar iyiye gitmiyor

1990: Akçaabat'ta büyük bir sel felaketi meydana geldi. 39 kişi öldü, 4 kişi kayboldu.

1995: Memurların Sendika Hakkı İçin İş Bırakması: Türkiye genelinde 600 bin memur, “sendika hakkı” için iki günlüğüne iş bıraktı. Bu, o güne kadar memurların düzenlediği en büyük eylemdi ve sendikal haklar için önemli bir mesafe kat edilmesine vesile oldu.

2015: Özbekistan’da Toplu İftar Yasağı: Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te lokanta, kafe ve restoranlarda toplu iftar yemeği verilmesi yasaklandı. Özbekistan anayasası dini özgürlükleri garanti etmesine rağmen, ülkede Ramazan ayında toplu iftarlar, camilere gitme ve başka konularda birçok kısıtlama bulunuyor.