Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin genel amacının bir ülkenin geleceği olan çocukların bilgi, beceri ve davranış olarak sağlıklı ve verimli şekilde yetişmelerini sağlamak olduğunu belirten Önlü, okulların çocukların gelişiminde ve sosyalleşmesinde önemli rol oynayan kurumlar olduğunu ifade etti.

Okulların öğretmenler ve öğrenciler için hijyenik ve güvenli yerler olması gerektiğini vurgulayan Önlü, "Okullar bunu gerçekleştiremediklerinde işlevsel olma özelliğini kaybeder ve statü kaybına uğrarlar. Bununla da kalmaz toplumun okula karşı olan güveni sarsılmış olur." dedi.

Bu bağlamda 2024-2025 eğitim öğretim yılı başlamadan okulların ihtiyaçlarının dikkate alınarak çalışma yapılmasının gerekliliğine değinen Önlü, okulların güvenlik ve temizlik personeli sıkıntısını yıllardır yaşadığını, yeterli sayıda personelin olmadığını söyledi.

"Çocuklarımız okula başladıklarında sorunlu bir ortamla karşılaşmamalıdır"

Yüz yüze eğitimin sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde yürütülebilmesi için okulların temizlik ve güvenlik personel ihtiyacının eksiksiz bir şekilde karşılanması gerektiğine işaret eden Önlü, şöyle devam etti:

"Ne yazık ki son dönemde yeni bir istihdam modeli oluşturuldu. İŞKUR personeli adında geçici süreliğine okul ve kurumlara personel görevlendirilmesi yapılıyor. Bu pansuman çözümler kesinlikle verimli olmadığı gibi çeşitli pedagojik sorunları oluşturulmaktadır. Ayrıca ne yazık ki bu alımlar bile yetersiz olduğu gibi zamanında da göreve başlatılamamaktadır.

Bu yıl tasarruf tedbirleri düşünüldüğünde kalıcı personel atanması mümkün görünmemektedir. Yetkililerden talebimiz İŞKUR üzerinden personel alımı gerçekleşecek ise bu işlemlerin bir an önce tamamlanarak en geç 1 Eylül'de işe başlanmalarının sağlanmasıdır. Çocuklarımız okula başladıklarında sorunlu bir ortamla karşılaşmamalıdır."