Diyarbakır

Oğlaklı TOKİ sakinleri: Bir haftadır suyumuz akmıyor

Diyarbakır'da deprem mağdurları için inşa edilen Oğlaklı TOKİ sakinleri, yaklaşık bir haftadır sularının akmadığını ileri sürerek suyla beraber diğer alt yapı eksikliklerinin giderilmesi hususunda yetkililere çağrıda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde evleri yıkılan veya ağır ve orta hasar gören vatandaşlar için merkez Bağlar ilçesine bağlı Oğlaklı Mahallesinde inşa edilen TOKİ konutlarının sorunları bitmiyor.

Yaklaşık bir haftadır sularının kesik olduğunu iddia eden Oğlaklı TOKİ sakinlerinden kimileri su ihtiyaçlarını taşıma kimileri ise şehirden satın aldıkları sularla tedarik ettiğini belirterek mağduriyetlerini dile getirdi.

DSİ tarafından su sorunun giderildiğine dair açıklama yapsa da TOKİ sakinleri, sorunun giderilmediğini iddia etti.

Şeyhmus Mercimek

"Adeta bir duvar örmüşler ve bizi buraya yerleştirmişler"

Oğlaklı TOKİ'de 5'inci etapta ikamet eden Şeyhmus Mercimek, "Suyumuz var ama sıcak su ve doğalgazımız yok. Kullanılan malzemeler iyi değil, elimi neye atsam elimde kalıyor. Su olmadığından başka yerlerde banyomuzu yapıyoruz. Bazılarının suyu var ama kaldığım 5'inci etapta su yok. Projenin yanlış hazırlandığını söylüyorlar. Talebimiz bir an evvel eksikliklerin giderilmesidir. Teslimatı erken yaptılar. Sorunlar giderildikten sonra teslim edilmeliydi. 15 gündür yıkanmamışım. İşe gidip geliyorum. Soğuktan yıkanamıyorum." dedi.

Altun Çintosun

2'nci etapta ikamet ettiğini ve 5 gündür sularının akmadığını söyleyen Altun Çintosun, "Doğalgazımız yoktu, daha yeni doğalgaz vermeye başladılar. İşçilik namına bir şey yok. Banyolar tıkalı, musluklar arızalı. Sorunu ilettiğimde 'tamam' diyorlar ama bir şey yaptıkları yok. Eksikliklerin giderilmesi hususunda rica ediyorum. Adeta bir duvar örmüşler ve bizi buraya yerleştirmişler. Bir tek ben değil, herkes mağdur." ifadelerini kullandı.

İbrahim Güren

"Bir haftadır suyumuz yok"

Su sorunundan dolayı şehir merkezine gidiş gelişlerin yoğunlaştığını ve bundan dolayı ualşım sorunu da yaşamaya başladıklarını kaydeden İbrahim Güren, "Buraya geldiğimizde ilk 2-3 gün su sıkıntısı yoktu ama sonradan sıkıntılar yaşanmaya başlandı. Şu an da su almaya gidiyorum. Bu çocukla şu soğuk havada dışarıya çıktığımdan yarın çocuğu hastaneye götüreceğim. Su ihtiyacımızı buradan temin edemiyoruz, gidip şehir merkezinden alıyoruz. Herkes aynı sorunla gidip geldiğinden araçlar da tıklım tıklım. Ulaşım sıkıntısı yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Kadir Balcı

DSİ'nin su sorununun giderildiğine dair açıklamasına "Açıklamayı gelip evlerimiz suyu açarak yapsınlar" ifadesiyle atıfta bulunan Kadir Balcı ise şunları söyledi:

"Her ne kadar 'su sorununu gidermişiz' deseler de su yok. Evimizi, depolarımızı kontrol edebilirsiniz. Hatta su taşıma yerleri var. Oradan da suyun olmadığı belli oluyor. Şimdi çoğumu annemlerin evine götürüp yıkatacağım. Kendim tır şoförüyüm, gidip annemin evinde yıkanacağım. Su olsa evim varken neden annemin evine gideyim ki. İçme suyumu 5 litrelik sularla dışarıdan tedarik ediyorum. Bir haftadır suyumuz yok. Sorunu; DSİ DİSKİ'ye, DİSKİ yönetime, yönetim DSİ'ye atıyor. Öylece dolanıyor. Kimse bu sorumluluğun altında durmuyor. Mağdur olan da biz oluyoruz."

Metiha Karakaş

"Şantiyeden su taşıyoruz ve kış gününde bu çile çekilmiyor"

 5 ay önce ikamet etmeye başladığı 1'inci etapta sorunların giderilmediğini belirten Metiha Karakaş, "Suyumuz yok. 4 çocukla mağduruz. Şantiyeden su taşıyoruz ve kış gününde bu çile çekilmiyor. Bu çileye son verilmesini istiyoruz. Okul, aile hekimliği, eczane talep ediyoruz. 5 aydır buradayım ve bu sıkıntıları yaşıyorum. 1'inci etapta oturuyorum ve halen su sıkıntısı giderilmedi. Vali, belediye, DSİ ve DİSKİ'yi aradım; hepsi bizi bir yerlere yönlendiriyor. Sıkıntılarımızı gidermelerini istiyoruz." dedi.