Kırmızı Et Üreticileri Birliği, hayvanın büyüklüğüne göre hisse fiyatlarının farklılık gösterebileceğini belirtti. Tavsiye niteliğinde sunulan fiyatlara uyulması halinde hem üreticilerin hem de tüketicilerin memnun kalacağı vurgulandı.

Açıklamada, canlı hayvan kilo fiyatları da şöyle sıralandı: Erkek dana kilosu 300 TL, değerini yitirmiş düvelerin kilosu 290 TL, damızlık özelliği bulunmayan ineklerin kilosu ise 275 TL olarak belirlendi. Kesim ücreti 4 bin TL, parçalama ücreti ise 2 bin TL olarak duyuruldu.

Belirlenen fiyatların Türkiye ortalaması sonucu oluşturulduğu belirten açıklamada hem üreticinin hem de tüketicinin zarar görmemesi adına bu fiyatların baz alınmasının önemli olduğuna dikkat çekildi.

Ayrıca birlik, kurbanlık alışverişinde vatandaşların güvenli ve doğru bilgilendirilmesi için desteklerini sürdüreceklerini de bildirdi. 

Muhabir: Musa Azak