Korona Virüsün Bize Anlattıkları


Bütün Dünyayı kasıp kavuran, ekonomileri felç eden, psikolojileri alt üst eden ve en nihayetinde ölüm ile sonuçlanan bu virüs; tüm önlemlere rağmen 11 Mart günü bizim ülkemizde de görülmeye başladı ve maalesef vaka-ölüm sayısı artarak devam etmektedir. Virüsün yayılmaması için yetkililer durmadan izole ve evde kalma çağrıları yapmaktadır. En dikkat çeken önlem ise temizlik konusudur.

Başta ellerimiz temizliği olmak üzere vücudumuzun temizliği virüsün bulaşmasını önleyen en temel önlemler arasındadır. Salgının önlenmesi için ise tokalaşmama, sarılmama, izole, eldiven ve maske takma, mümkün mertebe evden çıkmama başlıca diğer önlemlerdir. Bu minvalde insanların kendilerini dışarıdan izole etmeleri birçok günah merkezlerinin kapanmasını beraberinde getirdi. Bir virüs bizi günahlardan alıkoyuyor oysa Allah-u Teâlâ’nın emirleri bizi günahlardan alıkoyması gerekir. Bu Müslümanlar için elzem bir durumdur.

Tüm bunlar göz önüne alındığı takdirde, yüce dinimiz İslam’ın temizlik ve günaha girmeme konusundaki uyarıları daha bir ehemmiyet kazanmış durumunda. İslam tüm emir ve yasakları, tüm insanların hayatı ve sağlığı açısından son derece isabetli olduğu bir kez daha kanıtlanmıştır. ‘’Temizlik imanın yarısıdır’’ diyerek temizliğe çok önem veren Hz. Muhammed (s.a.v)’in tüm öğretileri, tüm dünya için bir merak ve araştırılıp uygulanması geren bir konu haline gelmiştir. Yine İslam’ın; içki, zina, kumar vb. büyük günahların, hem insan sağlığına hem de toplumsal hayata düşman olduğunu söylemesi dikkat edilmesi gereken çok kıymetli bir meseledir.

Hâsılı ilahi vahyin indiği 610 yılından bu yana yaşanan tüm iyi veya kötü olaylar İslam’ın hak ve mükemmel bir din olduğunu ispat etmektedir. Rabbim bu ibretlik olayları anlayan ve gönül gözü açık olanlardan eylesin.

Dünyada ve ülkemizde virüsün yayılmaması için alınan bazı üzücü tedbirlere gelince bunlar; Kâbe’nin ziyarete kapatılması, camilerde cemaatle namaz kılınmaması ve ders verilmemesi, dostlarla yan yana gelip hasbihal edememek…

Tüm bunlar her ne kadar tabiatımıza aykırı olsa da, sadece kendi sağlığımız için değil toplumsal sağlık için gerekli tedbirlerdir ve uyulması elzemdir. Sabredelim ve mücadeleye devam edelim. Sabrımızın ve mücadelemizin sonunda Kâbe ziyarete açılacak, camiler çocuk sesleri ile neşelenecek ve dostlar bir araya gelerek birbirlerine tekrar hakkı ve sabrı tavsiye edeceklerdir biiznillah.

Yeni yıl…

2020 yılına girdiğimizde sürekli karşılaştığımız iki manzara ile tekrar karşılaştık. Yeni yıla günah bataklığında boğularak girenler ile tefekkür ve bir önceki yılın muhasebesini yapanlar. Günah bataklığında olanlar; yeni yılda gelişen olaylar karşısında Allah-u Teâlâ’yı unutarak hatayı başka yerde, hatta yeni yılda aradılar. Tefekkür ehli ise; tüm olup bitenleri bir ibretlik olarak gördüler ve Allah-u Teâlâ’yı anmaktan geri durmadılar.

Evet, birçok üzücü olaylar ile karşılaştık yeni yılda; deprem, uçak kazası, çığ düşmesi, virüs. (hayatını kaybedenler için rahmet diliyorum) Tüm bu üzücü olaylar karşısında, üzüntümüzü bir kat daha artıracak bir olay ile karşı karşıyayız maalesef. Bu yıl 19 Nisan Pazar günü yapılması planlanan Diyarbakır Kutlu Doğum Mitinginin yapılanamayacak olmasıdır. Her sene Nisan ayının bitmesinin hemen ardından bir sonraki senenin Nisan ayının gelmesini heyecan ile bekleyen Diyarbakır halkı, bu yıl bu heyecandan mahrum kalacak. Böylesi bir durumda özelde Diyarbakır olmak üzere tüm Müslümanların bu heyecandan mahrum kalmaması için; Nisan ayını Kutlu Doğum Ayı ilan edip Hz. Muhammed’i (s.a.v) anma etkinliklerinin düzenlenmesinde öncü olan Peygamber Sevdalıları Vakfının değerli yöneticilerinden bir istirhamım olacak: Türkiye geneli tüm il ve ilçelerdeki etkinlik takvimi açıklansın.  Salavat kampanyalarının yanında bir de her ev bir kutlu doğum mitingi olması için çağrıda bulunulsun. Herkesin evinde salavatlar, tekbirler, ilahiler okunsun ve Efendimizin (s.a.v) hayatının okunması çağrısı yapılsın. Eminim ki başta peygamber aşığı olan Diyarbakır halkı olmak üzere tüm halkımız bu kampanyaya sahip çıkacaktır. Allah’a emanet olunuz.

foto
Yazar: Musab Çetinkaya
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal