Maymunlar 50 Dolar Alan Yok Mu?

Bugünlerde özellikle medyaya yansıyan ve hepimizin yakından müşahede ettiği görüntüleri Görünce aşağıda daha önce anlatılan hikâye aklıma geldi. Hikâye olarak anlatılan ancak günlük Yaşamda çoğu kez her birimizin karşılaştığı maymun satıcıları vardır. Bu maymun satıcıları Önce maymun iştahlı olanlardan alabildikleri kadar maymun alır ve hayal satarlar. Maymunu Alan cambaz, maymunu satan ise maymun iştahlıdır. Olay şöyledir; 

‘’Günün birinde, bir köye bir iş adamı gelir ve halka; Ormandan maymun yakalayıp getirine Maymun başına 5 dolar vereceğini söyler. Köylülerden bazıları ormana gider, maymunları Yakalar ve iş adamına getirirler, paralarını alırlar.

Sonra ki gün iş adamı der ki; Maymun başına 10 dolar. Bu defa daha çok insan maymun Yakalamak için ormana gider. Tabi maymunlar gitgide azalmaya başlamış, maymun bulmak Ve yakalamak zorlaşmıştır.

Bir süre sonra işadamı; Maymun başına 15 dolar vereceğini söylemiştir. Çiftçilikle uğraşan Halkın pek hoşuna gider bu. Hatta işi gücü bırakıp sadece ormana maymun avlamaya gidenler Olmuş. 

Bir zaman sonra her maymuna 25 dolar vereceğini söyler. Artık herkes işi gücü bırakmış Ormanda maymun avındadır.

Bu böyle uzunca bir süre gider. Derken işadamı maymun başına 30 dolar vereceğini söyler, Ancak artık ormanda maymun bulmak çok zordur. Çabalara rağmen çok az maymun Bulunabilmektedir. Derken adam maymun başına 35 dolar vereceğini açıklar, fakat kimse Ormana gitmez. Çünkü artık ormanda maymun kalmamıştır.

Bir süre sonra işadamı fiyatı yükseltir, Maymun başına 50 dolar vereceğini söyler ama acil bir İş için şehre gideceğini, ben yokken işleriyle yardımcısının ilgileneceğini söyler. 50 doların Cazibesiyle halk gene ormana koşar ama hiç maymun bulamaz, çok üzgün bir halde buna çare Ararken, işadamının yardımcısı gelir.

İş adamının yardımcısı bakın der, size bir önerim var, patron dönünce sizden maymunları 50 Dolardan satın alacak değil mi? O halde; Ben size ahırdaki maymunları 35 dolara satarım. Siz De, o gelince 50 dolardan ona satıp maymun başına 15 dolar kazanırsınız.

Köylülerin çok hoşuna gider bu. Herkes parasını maymun almak için kullanır, hatta parası Olmayanlar, arsalarını evlerini satıp maymun satın alırlar. Kısa zamanda, iş adamının yardımcısı Ahırdaki bütün maymunları 35 dolardan satar.

Sonrası ne mi olur? Sonrası malum… Köylü, ne o iş adamından ne de yardımcısından bir daha Hiç haber alamaz…’’

İşte o iş adamı ve yardımcısı köy köy, kasaba kasaba, ülke ülke dolaşmaktadır. Sanırım bu ara Bizim buralardalar… Şuan piyasada bulunan ve herkesin kâr etmek amacıyla elindekilerin Hepsini maymunlara yatırması bundan olsa gerek… 

Siz siz olun ne şu mavi gözlü, sarı saçlı olanlara nede onların şekil ve renk değiştirmiş Yaverlerine kanmayın yoksa tüm maymunlar elinizde kalır vesselam…

foto
Yazar: Yakup Kaya
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal