Molla Beşir Şimşek: Bizler sessizliğimizle kardeşlerimizin ve çocuklarının katili oluyoruz
İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, Müslümanların Filistinli kardeşlerine yardım etmelerinin onların sırtına bir vebal olduğuna dikkat çekti.
Molla Beşir Şimşek: Bizler sessizliğimizle kardeşlerimizin ve çocuklarının katili oluyoruz

"Aksa Tufanı" operasyonundan sonra israilin her gün durmaksızın savaş uçaklarıyla tonlarca ağırlığında bombayla Filistinli çocuk ve kadını şehit etmesi üzerine İslam alemi son günlerde gösteri tufanına başladı.

İsrailin yaptığı zulmün bizlerin çaresiz bekleyişimizin bir sonucu olduğunu ifade eden İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, ihtilafın değil birleşmenin vakti olduğunu belirtti.

Küfür alemi dört bir yandan birleşmişken İslam coğrafyasının kalbinde bulunan Filistin'in Müslümanlarca yalnız bırakılmasının utanç olduğunu söyleyen Şimşek, Filistinlilerin bizlere bir izzet şansı tanıdığını ifade etti.

"Bu mesele iman ve inanç meselesidir"

Filistin meselesinin bir toprağın ya da coğrafyanın meselesi olmadığını belirten Şimşek, "Aksa Tufan'ının başladığı 7-8 günden bu yana sabahtan akşama, savaş uçaklarıyla tonlarca bomba Filistinli kardeşlerimizin üzerine yağdırılıyor. Çocukların, kadınların, sivil insanların üzerlerine yağdırılıyor. Evleri yıkılıyor, bir şehir yok ediliyor, yüzlerce küçük çocuk ve bebek şehid edildi. Elbete bu mesele bütün alemi İslam'ın meselesidir. Allah'u Teala, 'Bütün Müslümanlar kardeştir.' diyor. Müminler birbirlerine kardeşlik yapmalılar. Bugün bu mesele Filistinlilerin meselesi değildir. Bu mesele bir toprağın ya da coğrafyanın meselesi de değildir. Bu mesele iman ve inanç meselesidir. Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir. Bu yüzden bütün Müslümanların meselesidir. Bugün Filistinli kardeşlerimiz sadece o topraklarda oldukları için bebekleriyle, çocuklarıyla, kadınlarıyla, mal ve canlarıyla mukaddesatımıza, şerefimize sahiplik ediyorlar. Bizler için kendilerini parçalıyor, şehid ediyorlar. Dünya hayatlarını bizler için feda ediyorlar. Müslümanlar bu duruma bu gözle bakmalıdırlar. Bu bir vebaldir. İslam alemi bu meseleye sahip çıkmalıdır. Bu Müslümanların destek olmalı ve sahip çıkmalılar. Bunun hesabını Allah'a veremeyiz. Bizler kardeşleirmizle imtihan ediliyoruz. Allah'ın Resulü 'Müslümanlar birbirlerinin kardeşleridirler' diye buyuruyor. Birbirlerini yardımsız ve düşmanlara bırakmazlar." dedi.

"Bu cihaddan kendimizi mahrum etmemeliyiz"

Müslümanların bu cihaddan kendilerini mahrum etmemelerini söyleyen Şimşek şunları dile getirdi:

"Bugün bütün küfür alemi tek vücut olmuş ve kardeşlerimizin üzerlerine gidiyorlar. Nasıl ki bizler öldürülmeyi, evlerimizin yıkılmasını, namuslarımızın talan edilmesini istemiyorsak, Müslüman kardeşlerimiz içinde bunları istemeliyiz. Nasıl ki çocuklarımızın açlıktan yada ilaçsızlıktan ölmesini istemiyorsak, Filistinli kardeşlerimiz için de bunları istemeliyiz. Bizler Müslümanız, İslam bizim hepimizin davasıdır. Bugün küfür alemi tek vücut olmuş siyonistlere yardım ediyorlar. Amerika, İngiltere, Yunanistan, gemileriyle, uçaklarıyla memleketlerinden kalkıp geliyorlar. Açık açık diyorlar ki 'bizler israilli kardeşlerimizin yanındayız' ve bunu gösteriyorlarda. İslam alemi nerede? Filistin Müslüman aleminin kalbindedir. Müslüman coğrafyasının içindedir. Filistin'in tüm komşuları Müslümandır. Neden bu kardeşlerimize sahip çıkmıyoruz? Neden kafirlerin vicdanına bırakıyoruz? Allah bunun hesabını bizlerden sorarsa bizler ne diyeceğiz? Bu önemli bir konudur. Büyük bir imtihandan geçiyoruz, aklımızı başımıza toplamamız gerekiyor. Filistinli kardeşlerimiz bize izzetimizi

gösterdi, bizleri aziz kıldılar. İzzet fırsatı sundular bizlere, israilin zelil olduğunu bizlere gösterdi. Bundan istifade etmemiz gerekiyor. Bu cihaddan kendimizi mahrum etmemeliyiz. Bütün islam alemine, Müslüman aleminin bütün ulemalarına sesleniyoruz. Bu milleti uyandırın. Bu milletin her yerde birbirine yetmesi lazım. Devletler harekete geçmeli ve israille olan ilişkilerini hemen kesmeliler. Eğer ki israil bilse ki Müslümanların kardeştir, o zaman kardeşlerimizi, çocuklarımızı öldürmezler. Topraklarımızı işgal etmezler. Zaten sessiz olduğumuz gördükleri ve beraber olmadığımızı bildikleri için böyle sadırganlar. Bizler bu halimizle kardeşlerimizin katili oluyoruz. Bu sessizliğimizle kardeşlerimizin çocuklarının katili oluyoruz. Bu yüzden büyük bir vebal bizim sırtımızdadır. Malımızla, canımızla ve bütün imkanımızla kardeşlerimizin yanında olmamız gerekiyor. Bugün filistinli kardeşlerimiz bu dava için mallarını, canlarını ve bütün imkanları feda ettiler. Bizlerin evlerinde rahatça oturması İslamiyet değildir. Aklımıza başımıza toplayıp inşallah vazifemizi yerine getiririz." (İLKHA)

 

Kategori: GÜNDEM
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-