Açık lise sınavları yüz yüze olacak
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Bu yıl Açık Lise sınavları yüz yüze olacak. Daha önceki yıllarda olduğu gibi online olmayacak." dedi.
Açık lise sınavları yüz yüze olacak

Bakan Tekin, katıldığı TV programında yayınlanacak olan temel eğitim yönetmeliği hakkında açıklamalar yaptı.

Sınıf geçmede yeni düzenlemeyi anlatan Tekin, "Belli derslerin ortalamanın üstünde olması gerekiyor. Temel eğitim yönetmeliğimizde Türkçeden 70 alma zorunluluğu getirdik. Daha yönetmeliği yayınlamadık. Önümüzdeki hafta çıkacak. 70 ortalamayı tutturamayan geçemeyecek" dedi.

Açık Lise sınavlarının yüz yüze mi yoksa online mı olacağı sorusuna ise Bakan Tekin, şu yanıtı verdi:

"12'inci sınıfı okuyan bir öğrenci neden açık liseye gidebilir. Pandemiyle beraber açık lisedeki sınavlar çevrimiçi oldu. Ortaöğretim başarı puanı nedeniyle yüzbinlerce öğrenciyi geride bırakabilecek ortam oluştu. Çevrimiçi sınavlarla ortalamalarını yükselttiler. En basit gerekçelerden birisi bu. Ben Milli Eğitim Bakanı'yım. Milletin benden beklediği şey örgün eğitim çağındaki çocukların okula gitmesini temin etmek. Devletin zorunlu kaldığı haller öğrencilerin yararlanması için ürettiği bir B planı açık liseler. Ben Milli Eğitim Bakanı olarak açık liselere bu kadar yoğun gidişin olması, benim görevimi yapmadığım demektir. Dolayısıyla biz de bununla ilgili tedbirlerimizi aldık. Bu yıl Açık Lise sınavları yüz yüze olacak. Daha önceki yıllarda olduğu gibi online olmayacak." (İLKHA)

 

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-