"Fıtrat üzerine olan eğitim modeli insanın yaratılışına yönelik olan eğitimdir"
Türkiye'deki eğitim modeli hakkında değerlendirmelerde bulunan Şuurlu Öğretmenler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Levent İlhan, Fıtrat üzerine olan eğitim modelinin insanın yaratılışına yönelik olan eğitim olduğunu belirtti.

Yeni sistemle tamamen bencil, narsist ve kendinden başka hiç kimseyi düşünmeyen bir neslin yetiştiğini belirten İlhan, eğitimin ahiret öncelikli olmasını istediklerini kaydetti.

"Sistem tamamen bencil, narsist ve kendinden başka hiç kimseyi düşünmeyen bir nesil yetiştiriyor"

Okullarda Fıtrat üzerine eğitim verilmesi gerektiğini belirten İlhan, "2023 2024 eğitim öğretim yılı öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm velilerimize hayırlı olsun. Eğitim ve öğretim çok yanlışlarla devam ediyor. Yetiştirdiğimiz öğrencilerden maalesef istediğimiz başarıyı elde edemiyoruz, istediğimiz sonuçların dönütünü sağlıklı bir şekilde alamıyoruz. Daha önceki dönemlere baktığımızda özellikle Nizamiye medreselerinde, Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) zamanındaki medreselerde, Selçuklu medreselerinde, Osmanlı medreselerinde fıtrat üzerine eğitim vardı. Fıtrat üzerine olan eğitim insanın yaratılışına yönelik olan eğitimdir ve bu insanoğluna aykırı olan bir eğitim modeli değildi. Maalesef günümüzde liselerde ve üniversitelerde madde bağımlısı olan gençlerimiz var. Yani sistem tamamen bencil, narsist ve kendinden başka hiç kimseyi düşünmeyen bir nesil yetiştiriyor. Eğitimciler bu konu hakkında bir şeyler yapmak istiyor ama onlar da emperyalizm etkisi altına yetiştiği için fıtrat üzerine eğitim vermediklerinden dolayı ellerinden bir şey gelmiyor." dedi.

"Eğitimin ahiret öncelikli olmasını istiyoruz"

Yeni imam hatip okullarının açılmasının çok güzel olduğunu belirten İlhan, "İnsanlarımız Kur'an eğitimi içinde yaşamadıkları için, yalanı çok rahat konuşabiliyor, faizi çok rahat görüyor, biz ne kadar burada dini bilgiler versek de sonuçta günahlara meyil ediyorlar. Biz ÖĞ-DER olarak şöyle bir çözüm önerisinde bulunuyoruz; 'Dini eğitimin anaokulundan itibaren verilmesi gerektiğini ve bu eğitimi veren öğretmenlerin kesinlikle öğrencilere ne olursa olsun yalan söylenmemesi gerektiğini, insan haklarını saygılı olunması gerektiğini, kul hakkına ve başkalarının haklarına riayet edilmesi gerektiğinin öğretmeleri lazım.' Yetiştirilen öğrencilerin kendini iyi ifade eden, başkasının parasına veya herhangi bir malına el uzatmayan, bunu alacağı zaman ahireti düşünüp cezadan veya sevaptan çekinerek veya sevinerek bu konuda tavır gösteren öğrenciler olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Karma eğitim modeline karşıyız"

Avrupa'da en başarılı okulların kız okulları ve erkek okulları olduğunu belirten İlhan, "Özellikle liselerde gençlerimiz kendilerine eğitime değil kız erkek davranışlarına meyil eder hale gelmiş. Bu konu hakkında biz de ÖĞ-DER olarak kız ve erkek öğrencilerin okullarının ayrılması gerektiğini savunuyoruz. Tabii bu ülkede yaşayan laikler ve diğer görüşlü insanlar da var onlar da kendi okullarında öğrencilerine göndersinler. Yani insanlar özgür olması lazım. Amerika'da bugün Home School (ev okulu) adında bir eğitim modeli var. Veliler devlet okuluna güvenmediği için öğrencisini evde okutmak istiyor hatta bununla ilgili Amerika'da John Taylor Gatto diye bir yazar eğitim bir kitle imha silahıdır adında bir kitap yazmış ben bunu tüm eğitimcilere tavsiye ediyorum. Eğitim nasıl bir kitle imha silahıdır çünkü zorunlu eğitim var, karma eğitim var bu şekilde sistem gençleri bozuyor yani fıtratlarından dışarı çıkarıyor bundan dolayı önlem alınması gereken konulardan bir tanesi de karma eğitim sorunudur." dedi. (İLKHA)

 

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-