Merkez Kayapınar ilçesine bağlı Barış Mahallesi 1033'cü Sokak 566 konutlu Çölgüzeli TOKİ'lerinden bazı bloklarının bodrum katında biriken su nedeniyle çürümeye terk edildiğini söyleyen vatandaşlar, yaşanan durumun kendilerini tedirgin ettiğini belirttiler.

Mart 2019 yılında tamamlanarak sahiplerine teslim edilen 566 konutlu Çölgüzeli TOKİ'lerinde yaşayan vatandaşlar, binanın bodrum katında kaynak suyu dolduğunu, sürekli suyu tahliye etmek zorunda kaldıklarını, kolonların su çekerek çürümeye başladığını ve bu sorunu defalarca dile getirmelerine rağmen sorunun yetkililer tarafından bir türlü çözülmediğini ifade ettiler.

Bodrum katının kullanılamaz halde olduğu ve oluşan su kusmaları nedeniyle de aşırı nem aldığı görüldü. Konutun temeli kaynak suyu olduğu yerin üzerinde inşa edildiğini söyleyen bina sakinleri, bodrum perdelerinden ve temel tabanından su sızıntısı yaptığını belirtiler.

"Evlerimizi örnek daireler üzerinden görerek satın aldık"

Satış işlemlerinde alacakları asıl dairelerin kendilerine gösterilmediğini dile getiren bina sakinlerinden Yücel Hasanoğlu, "Biz bu daireleri aldığımız zaman daire içerisi bize gösterilmedi. Banka tarafından aldık. Arka tarafta başka blok gösterildi. Başka bloklardaki örnek daire üzerinden teslim aldık. Dört yıldır buraya gelmemize rağmen 5. Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve CİMER'e yaptığımız yazılı beyanlara rağmen ne bir yazı çıktı ne de bir gerekçe duyuruldu. Sadece burada site müdürlerinin tarafımıza yaptığı açıklamalar dışında herhangi bir müdür ile görüşmeler sağlanamadı." ifadelerini kullandı.

"Hatay'da yıkılan bir binanın kaynak suyu üzerine yapıldığı tespit edildi"

Binadan gelen pis kokular yüzünden evlerine misafir kabul edemediklerini ve ilgili makamların bu sorunu çözmesini isteyen Hasanoğlu, "Evimizde olan koku, leş kokusu. Leş kokusundan farklı bir koku alamıyoruz. Sesimizi duyan kimse yok. Bizim yaptığımız açıklamalara rağmen hiç kimse bir açıklama yapmadı. Saat ve elektrik panolarının, su deposunun olduğu yer, bütün her taraf pislik içinde. Arkadaşlar elinden geldikçe yapıyorlar ama gel gör ki kaynak suyu olduğunu beyan ediyorlar. Kaynak suyu üzerine dikilen bina ne kadar sağlam olabilir? Binamız zaten elli yıla tekabül etmiş şekildedir şu anda. Yağmur yağdığı zaman asansörleri kullanamıyoruz. Asansör içerisinde elektrik yok. Zaten iki asansör var, biri daima arızalıdır. Yüklenici firma ile hiçbir şekilde irtibat kuramıyoruz. Firma yetkilileri kesinlikle yok burada. Kimden kaynaklanıyorsa gelip bu sorunu çözsün. Hatay'da da aynı şekilde bir binanın kaynak suyu üzerine yapıldığı basın tarafından tespit edildi. Deprem bölgesindeyiz. Bu binanın yarın öbür gün yıkılmayacağına dair kim belge verebilir. Bizim kolonlarımız ne derece sağlamdır. Biz şahsen bu kolonların sağlam olduğuna inanmıyoruz. Başvurunun son gününde binamız sistemde göründüğü için E-devlet üzerinden de yoğunluktan dolayı başvuru yapamadık. Su yüzünden kolonlarımız çürümüş durumda. Ne gerekiyorsa ve ilgili makamlardan kim sorumluysa gelip bu sorunumuzu gidermesini istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)