Dünya liderlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajları gelmeye devam ediyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seçim başarısı dolayısıyla tebriklerini ileten dünya liderlerine yenileri eklendi.
Dünya liderlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajları gelmeye devam ediyor

ALMANYA

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, tebrik mesajında "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilmenizden dolayı sizi kutlamama izin verin." ifadesini kullandı.

Türkiye ile Almanya arasındaki yakın insani, ekonomik ve siyasi ilişkilerin çok özel bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Steinmeier, "Birlikte ülkelerimiz arasındaki iyi ilişkilerin pekiştirilmesine katkıda bulunabilirsek bundan memnuniyet duyarım. Dünyada karşılaştığımız zorluklar bunu daha da önemli kılıyor." değerlendirmesinde bulundu.

ARJANTİN

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, Twitter'dan tebrik mesajı paylaşarak, "Yeniden seçilmesi vesilesiyle Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kutluyorum. Halklarımızın faydasına çalışmaya devam etmemizi, uydu, nükleer tıp ve madencilik alanlarında iş birliğinin pekiştirilmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

AVUSTRALYA

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ediyorum. Avustralya ile Türkiye arasında uzun süredir devam eden dostane ikili ilişkileri daha da güçlendirmeyi dört gözle bekliyorum." mesajına yer verdi.

BANGLADEŞ

Bangladeş Cumhurbaşkanı Muhammed Şahabuddin Çuppu, gönderdiği mesajda, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilmenizden ötürü büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu vesileyle, sizi tarihî zaferinizden dolayı en içten dileklerimle kutluyorum." ifadelerini kullandı.

BM

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, yaptığı yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ederek Türkiye ile BM arasındaki iş birliğini daha da güçlendirmeyi dört gözle beklediğini belirtti.

BOLİVYA

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce de sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutlayarak, "Kardeş Türkiye Cumhuriyeti halkının demokratik iradesini ve yeniden seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyoruz. Kendisine görevinde başarılar diliyor, dostluk bağlarımızı ve iş birliğimizi teyit ediyoruz." mesajını paylaştı.

BURKİNA FASO

Burkina Faso Devlet Başkanı İbrahim Traore, kendisiyle iki ülke ilişkilerini ilerletmeye hazır olduğunu kaydetti.

BULGARİSTAN

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, yayımladığı mesajda "Bulgaristan ile Türkiye arasında son dönemde mükemmel gelişen ikili ve çok yönlü iş birliğinin daha da gelişeceğine inanıyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni döneminde de iş birliğimize, bölgemizde ve Güneydoğu Avrupa'da iyi komşuluk, karşılıklı güven, güvenliğe katkı sağlayacaktır." ifadelerine yer verdi.

ÇİN

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yeniden seçilmesi dolayısıyla kutladı.

Çin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Şi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği tebrik mesajında, Türkiye ve Çin'in gelişmekte olan iki büyük ülke ve yükselen piyasalar olarak geniş çaplı ortak çıkarları paylaştığını belirtti.

İki ülke arasındaki stratejik iş birliği ilişkisinin son yıllarda istikrarlı gelişim gösterdiğine ve farklı alanlardaki pratik iş birliğinin olumlu ivme sağladığına dikkati çeken Şi, "İki ülkenin, temel çıkarlarını ve kaygılarını ilgilendiren meselelerde birbirini anlayıp destekleyerek sağlıklı, sürdürülebilir ve istikrarlı iş birliği ilişkisi geliştirmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte çalışmaya hazırım." ifadesini kullandı.

DOMİNİK CUMHURİYETİ

Dominik Cumhuriyeti Devlet Başkanı Luis Abinader, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu kutlayarak, iki ülke arasındaki dostluk ve iş birliği bağlarının güçlendirilmesi hedefine işaret etti.

Abinader, "Türkiye'de yeniden seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı, Dominik hükûmeti adına tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

EKVADOR

Ekvador Cumhurbaşkanı Guillermo Lasso, Twitter hesabından, iki ulusun faydası için müşterek çalışmaya devam etme temennisinde bulunarak, "Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden seçen, barışçıl ve demokratik şekilde iradesini ortaya koyan Türk halkını kutluyoruz." ifadesini kullandı.

ENDONEZYA

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, sosyal medya hesabından paylaştığı tebrik mesajında "Değerli kardeşim Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yeniden seçilmesinden dolayı en içten dileklerimle kutluyorum. Endonezya-Türkiye arasında uzun süredir devam eden stratejik ortaklığı, halklarımızın yararına sürdürmeye ve güçlendirmeye hazırız." ifadelerine yer verdi.

ESTONYA

Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı olarak seçilmesinden dolayı tebrik etti.

Karis, Türkiye ve Estonya arasındaki yapıcı iş birliğinin devam etmesini dört gözle beklediğini vurguladı.

ETİYOPYA

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim zaferinden ötürü tebrik ederek, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da ileriye taşımayı dört gözle beklediğini belirtti.

FİLİSTİN

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla kutladı.

Abbas, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim başarısını tebrik ederek, seçim sonuçlarının Türkiye halkı için hayırlı olmasını diledi.

GANA

Gana Cumhurbaşkanı Akufo-Addo, resmî Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tekrar seçilmesi dolayısıyla kutladı.

Akufo-Addo, "Ülkelerimiz arasında var olan, ortak bir özgürlük, kalkınma, ilerleme ve refah gündemine dayanan dostluk ve iş birliği bağlarını güçlendirmek ve derinleştirmek için kendisi ve yönetimiyle birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum." ifadesini kullandı.

GUATEMALA

Guatemala Devlet Başkanı Alejandro Giammattei, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye'deki demokratik seçimleri tekrardan kazandığı için Recep Tayyip Erdoğan'a en içten tebriklerimi sunuyorum. Ülkelerimiz arasındaki müreffeh ilişkilerin, gösterilen yolda sıkı şekilde devam edeceğini görüyorum." mesajına yer verdi.

GÜNEY AFRİKA

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yeniden seçilmesi dolayısıyla kutladı.

Güney Afrika Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Ramaphosa'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tekrar seçilmesinden dolayı tebrik ettiği bildirildi. Açıklamada, "Cumhurbaşkanı Ramaphosa, Güney Afrika'nın ikili ve çok taraflı seviyelerde mevcut güçlü ilişkileri daha da pekiştirmek için, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki Türkiye ile çalışmayı dört gözle bekliyor" ifadesi kullanıldı.

GÜNEY KORE

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turundaki başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti.

Yoon, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla kutladı.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon, "Stratejik ortaklığı daha da geliştirmek ve halkımızın kardeşliğini derinleştirmek için sizinle birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum." ifadesini kullandı.

HIRVATİSTAN

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik eden Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic de "Devam eden iş birlikleri ve Hırvatistan - Türkiye ilişkilerinin daha da ilerlemesini dört gözle bekliyorum." ifadesine yer verdi.

HİNDİSTAN

Hindistan Başbakanı Nerandra Modi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti.

Modi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Hindistan ile Türkiye arasındaki bağların ve küresel sorunlardaki iş birliğinin gelecekte de gelişmeyi sürdüreceğine güveninin tam olduğunu belirtti.

JAPONYA

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, seçim galibiyetinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti. Japonya Başbakanı Kişida, Dışişleri Bakanlığı vasıtasıyla yayımladığı açıklamasında, "Yeniden Cumhurbaşkanı seçilmeniz dolayısıyla Japonya hükûmeti ve Japon halkı adına kalpten tebriklerimi bildiriyorum." ifadesini kullandı.

Türkiye ve Japonya'nın, batıda ve doğuda birbirinden uzak olsa da tarihî ve güçlü ilişkilere sahip olduğunu vurgulayan Kişida, iki ülke diplomatik ilişkilerinin 2024'te 100. yılına erişeceğini anımsattı.

KANADA

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim başarısından ötürü tebrik ederim. Ülkelerimiz derin bağlara sahip güçlü ortaklardır ve bu ortaklığı daha da güçlendirmeyi, Kanadalılar ve Türk halkı için ilerleme kaydetmeyi dört gözle bekliyorum." mesajına yer verdi.

KAZAKİSTAN

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, sosyal medya hesabından paylaştığı tebrik mesajında, "Ülkelerimizi tarihî dostluk ve dayanışma bağları birleştiriyor. Bu kapsamlı iş birliği stratejisi daha da gelişecektir." ifadelerini kullandı.

KIRGIZİSTAN

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Sevgili kardeşim Recep Tayyip Erdoğan. Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turundaki ikna edici zaferinizden dolayı sizi içtenlikle kutlamaktan memnuniyet duyuyorum. Türkiye, açık, rekabetçi ve demokratik bir seçim örneği göstermiştir." değerlendirmesinde bulundu.

KONGO DEMOKRATİK CUMHURİYETİ

Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi, resmî sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda yeniden seçilmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti.

Tshisekedi, "İki Devlet Başkanı, iki ulus arasındaki ikili ilişkileri güçlendirmeyi ve dünyada barış, güvenlik ve istikrarı pekiştirmek için birlikte çalışmayı amaçlıyor." ifadelerini kullandı.

KUZEY MAKEDONYA

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, Twitter hesabından Türkçe yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Türkiye'deki cumhurbaşkanı seçimindeki zaferinden dolayı tebrik ettiğini belirtti.

Pendarovski, "Ortak çıkarlara dayalı, çeşitli alanlardaki mükemmel ikili ilişkilerin, iktisadi iş birliğinin ve NATO bünyesindeki müttefikliğin geliştirilmesine devam etmeye hazırız." ifadelerini kullandı.

KÜBA

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ederek, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilmesi vesilesiyle Recep Tayyip Erdoğan'ı en içten dileklerimizle kutluyoruz. Kendisine görevinde başarılar diliyor ve iki ülke arasındaki dostluk ve iş birliği bağlarını ilerletmeye devam etme isteğimizi yineliyoruz." ifadelerini kullandı.

LETONYA

Letonya Cumhurbaşkanı Egils Levits de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ettiği Twitter paylaşımında, "Avrupa ve ötesinde güvenlik ve refah için yapıcı iş birliğini dört gözle bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

LİTVANYA

Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, Twitter hesabından paylaştığı tebrik mesajında, "Sayın Erdoğan sizi 11-12 Temmuz'da Vilnius'ta yapılacak NATO Zirvesi'nde ağırlamayı, müttefiklerin güvenliğini güçlendirmek için birlikte çalışmayı ve Ukrayna'nın başarılı olmasına yardım etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum! İttifak birliği gücümüzdür!" ifadelerini kullandı.

MADAGASKAR

Madagaskar Devlet Başkanı Andry Rajoelina, "Madagaskar-Türkiye iş birliği çok yaşasın." mesajını paylaşarak, iki ülkenin birlikte çalışmayı sürdüreceğini vurguladı.

MALEZYA

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, sosyal medyadan paylaştığı mesajda, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı, son cumhurbaşkanı seçimlerinde Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinden dolayı tebrik ederiz. Türkiye, önemli bir bölgesel ve küresel oyuncu olarak yapıcı rol oynamaya devam edecektir. Malezya, mevcut mükemmel ikili ilişkilerimizi daha da geliştirmek için Türkiye ile yakın iş birliği içinde çalışmayı dört gözle beklemektedir." ifadelerini kullandı.

NİJERYA

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari de yaptığı açıklamada, zaferinden ötürü tebrik ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nijerya'nın gerçek dostu olduğunu belirtti.

PARAGUAY

Paraguay Cumhurbaşkanı Mario Abdo Benitez de Twitter hesabındaki paylaşımında, "Seçim zaferi ve yeni dönemi nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan'ı ve demokratik görevini yerine getiren Türk halkını tebrik ederiz." mesajına yer verdi

POLONYA

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Twitter'dan Türkçe ve Lehçe paylaştığı mesajında, "Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyorum. Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılını ve Polonya ile Türkiye arasında dostluk anlaşması imzalanmasının 100'üncü yılını kutluyoruz. Avrupa'da bölgesel güvenliği, NATO'nun gelişimini ve barışı sağlamak için birlikte çalışmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

ROMANYA

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis de Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı etiketleyerek yayınladığı mesajda "Tebrikler Başkan@RTErdogan. Yeniden seçilmeniz için! Ülkelerimiz arasındaki stratejik ortaklığa dayalı yakın iş birliğimizi sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyorum." ifadelerini kullandı.

SİERRA LEONE

Sierra Leone Cumhurbaşkanı Bio da yaptığı açıklamada, Sierra Leone halkı adına Erdoğan'ı tebrik ederek, ülkesi ve Türkiye arasında var olan güçlü ve güvenilir ilişkiyi ilerletmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çalışmaya devam etmeyi dört gözle beklediğini belirtti.

SLOVENYA

Slovenya Cumhurbaşkanı Natasa Pirc Musar da Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ederek, "Slovenya ile Türkiye arasındaki stratejik diyaloğu sürdürmeyi, NATO ile ortaklığımızı güçlendirmeyi, dünyada barış ve güvenliği teşvik etmeyi dört gözle bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

ŞİLİ

Şili hükûmeti, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turundaki başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti.

Şili Dışişleri Bakanlığı, Twitter hesabından yapılan açıklamada, Şili hükûmetinin yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutladığı bildirildi.

Türkiye halkının demokratik görevini en doğru şekilde yerine getirdiği belirtilen açıklamada, "Şili, her iki halkın da faydasına çalışmaya devam etme kararlılığını beyan ediyor." ifadesine yer verildi.

TOGO

Togo Cumhurbaşkanı Faure Essozimna Gnassingbe, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yeniden seçilmesi dolayısıyla tebrik ederek, iki ülke halkları arasındaki dostluğu büyütmeye gayret edeceklerine dikkati çekti.

TÜRKMENİSTAN

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajı yolladı.

Demokrasi iradesine dayanarak sağladığı siyasi başarı ve zaferden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yürekten tebrik eden Berdimuhamedov, yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecekte devlet işlerinde büyük başarılara imza atması temennisinde bulundu.

ÜRDÜN

Ürdün Kralı 2. Abdullah, seçimlerdeki başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik telgrafı gönderdi.

Kral Abdullah, telgrafta iki ülke ve halklarının çıkarına hizmet edecek, bölgesel ve uluslararası barışın, refahın geliştirilmesine katkıda bulunacak şekilde ikili ilişkileri güçlendirme konusundaki kararlılığını vurguladı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a başarı, Türk halkına daha fazla ilerleme ve refah temennilerini iletti.

YUNANİSTAN

Yunanistan Başbakanı Yannis Sarmas, gönderdiği yazılı mesajda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı göreve yeniden seçilmesi dolayısıyla tebrik ederek, Türk halkına barış ve refah dileğinde bulundu.

ZAMBİYA

Zambiya Cumhurbaşkanı Hakainde Hichilema, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederiz. Daha fazla barış,

refah ve ilerleme için iki ulus arasındaki stratejik ortaklığı derinleştirmeyi dört gözle bekliyoruz." mesajına yer verdi.

PAKİSTAN

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

GİNE BİSSAU

Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti. Embalo, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olması temennisinde bulundu.

ABD

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turundaki başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilmesinden dolayı tebrik etmesine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, iki liderin, ABD ve Türkiye arasındaki "iş birliğini derinleştirmek için yakın ortaklar olarak" birlikte çalışmaya devam etme konusundaki ortak kararlılıklarını ifade ettikleri belirtildi.

FAS

Fas Kralı 6. Muhammed, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik etti.

Kral 6. Muhammed seçimdeki başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan için yayımladığı tebrik mesajında “Türk halkının daha fazla ilerleme ve refahı için liderlik yapacağı yolda başarılar dilerim.” ifadelerini kullandı.

NİJERYA

Nijerya'da yeni seçilen Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti.

Tinubu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Türk halkının tam güvenini ve itimadını muhafaza ettiğinin açık bir işareti olan son seçim zaferi dolayısıyla kutladığını belirtti.

TANZANYA

Tanzanya Devlet Başkanı Samia Suluhu Hasan, resmî Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tekrar seçilmesinden dolayı yürekten kutladı.

Hasan, "Tanzanya ve Türkiye arasındaki ekonomik ve diplomatik ilişkilerin geliştirilmesinde birlikte çalışmaya devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum." ifadesini kullandı.

İRAN

İtimadi Millî Partisi Genel Başkanı İlyas Hazreti, "Aziz kardeşim Sayın Recep Tayyip Erdoğan, demokrasinin göstergesi olan cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmanızdan dolayı sizi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yemen'deki İran destekli Husilerin Sözcüsü Muhammed Abdusselam de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı Müslüman Türk halkını tebrik ettiklerini ifade ederek seçimlerdeki başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutladı.

MALİ

Mali Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Albay Assimi Goita, Twitter paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden görevine seçilmesi nedeniyle tebrik etti. Goita, bu zaferin, Türk halkının siyasi ideallere bağlılığını gösterdiğini, adil ve çok kutuplu dünya umudunu somutlaştırdığını belirtti.

MALTA

Malta Cumhurbaşkanı George Vella, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim zaferi dolayısıyla kutladı. Vella, yeni seçim sonucuyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk halkı için daha iyi ekonomik, sosyal ve siyasi şartlar sağlamaya devam etmesini diledi.

KKTC

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla tebrik etti.

SENEGAL

Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle kutlayan Sall, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

LÜBNAN

Lübnan Başbakanı Necip Mikati, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak yeniden cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik edip sonuçların Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

IRAK

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik edip sonuçların Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

ARNAVUTLUK

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik edip sonuçların Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

SUDAN

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdülfettah Abdurrahman el-Burhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik edip sonuçların Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

KAMERUN

Kamerun Cumhurbaşkanı Paul Biya, seçim başarısı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik edip başarılar diledi.

VENEZUELA

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik edip sonuçların Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

GANA

Gana'da öğrenciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim başarısını ellerinde Türk bayraklarıyla kutladı.

Fatma Farida Okul Müdürü Suleman Watara, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazanmasından çok mutlu olduklarını kaydederek "Erdoğan, sadece Türkiye lideri değil aynı zamanda İslam dünyasında önemli bir lider." dedi.

NATO

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, seçim başarısı dolayısıyla tebrik edip sonuçların Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

LİBYA

Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Halid Ammar el-Mişri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik edip sonuçların Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

CİBUTİ

Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben, "Sizin liderliğinizde Türkiye, büyük güçler arasındaki kalkınma başarı modellerine iz bıraktı." ifadesini kullandı.

UGANDA

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni, yaptığı yazılı açıklamada, Uganda halkı ve devleti adına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferini kutlayarak "Uganda ile Türkiye arasındaki tarihi bağlara uygun olarak iki ülke arasındaki ikili ilişkilere sarsılmaz desteğimizi yineliyorum." değerlendirmesine yer verdi.

ARAP BİRLİĞİ

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçimdeki başarısından dolayı tebrik etmek için yayımladığı mesajında "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilmenizi içtenlikle tebrik ediyor, size ve Türk halkına başarı ve refah diliyorum." ifadelerini kullandı.

GAMBİYA

Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'de yapılan başarılı seçim için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türk halkını kutlayarak "Gambiya halkı adına size (Erdoğan'a) başarılı bir dönem diliyorum." ifadesini kullandı.

LİBERYA

Liberya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Weah, Liberya Hükûmeti ve halkı adına yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti.

Weah, "Türkiye'nin dirayetli ve ileri görüşlü seçilmiş Cumhurbaşkanı'na olan güvenimi ifade eder barış, birlik ve refahın getirdiği huzurla görevine devam etmesini temenni ederim." ifadesini kullandı.

GÜNEY SUDAN

Güney Sudan Cumhurbaşkanı Mayardit, yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajı yolladı.

ERİTRE

Eritre Devlet Başkanı Afwerki de gönderdiği tebrik mesajında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomik kalkınma ve ilerlemesini ve Eritre ile Türkiye arasında var olan ikili iş birliği bağlarını geliştireceğine olan güvenini ifade etti.

SIRBİSTAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile telefonda görüştü. Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeniden cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebriklerini iletti.

KOSOVA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova Başbakanı Kurti ile telefonda görüştü. Kurti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeniden cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebriklerini iletti.

İkili ilişkiler ve bölgesel konuların da değerlendirildiği görüşmelerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova'nın kuzeyindeki gelişmelere ilişkin, bölgede kalıcı barış ve istikrarın tesis edilebilmesinin yegâne yönteminin diyalog sürecinde ilerleme sağlanması olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak diyalog sürecinde üzerlerine düşen katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade etti.

MACARİSTAN

Macaristan Başbakanı Victor Orban, telefonla aradığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik etti.

Görüşmede, Orban, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim başarısını kutlayarak yeni dönemin Türk halkı için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Macaristan Başbakanı Orban'ın doğum gününü kutladı.

SOMALİ

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, telefonla aradığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti.

Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Mahmud, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

İTALYA

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, telefonla aradığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik edip seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

BAHREYN

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el-Halife, telefonla aradığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim başarısı dolayısıyla tebrik edip seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

SUUDİ ARABİSTAN

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud, telefonla aradığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebrik edip seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi. (İLKHA)

 

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-