Diyarbakır'da ağır hasarlı binaların yıkımına başlanılacak
Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen 11 ilden biri olan Diyarbakır'da 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanılacak.
Diyarbakır'da ağır hasarlı binaların yıkımına başlanılacak

6 Şubat günü saat 04.17’de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve saat 13.24'te Elbistan'da 7,6 büyüklüğünde aynı gün içerisinde iki deprem meydana geldi. Depremde; Diyarbakır'da 7 bina yıkıldı, 411 kişi hayatını kaybetti, 902 kişi ise yaralandı.

Merkez Yenişehir ilçesinde 2 ve Bağlar ilçesinde 5 bina olmak üzere 7 binanın yıkıldığı Diyarbakır'da; Valilik, AFAD, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlık ve ilçe belediyeleri tarafından acil yıkım kararı verilen 1277 ağır hasarlı binadan 57'sinin yıkım ve hafriyat kaldırma çalışmaları tamamlandı.

Bunun yanı sıra merkez Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçelerindeki ağır hasarlı olan 1277 binadan itirazı olmayan 400 acil yıkılacak binanın yıkılması için çalışmalar başlatıldı.

Binaların yıkım işleminin önümüzdeki günlerde başlatılacağı planlanırken yıkım ve hafriyat kaldırma çalışmalarının 3 ayda tamamlanması bekleniyor. (İLKHA)

Kategori: GÜNCEL
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-