HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: CHP yalan beyanlardan dolayı halktan özür dilemeli
14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimi değerlendiren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şeyhmus Tanrıkulu, CHP'nin; seçim gecesi dahil olmak üzere, halkı kandırmaya yönelik yapmış olduğu yalan beyanlardan dolayı halktan özür dilemesi gerektiğini söyledi.
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: CHP yalan beyanlardan dolayı halktan özür dilemeli

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şeyhmus Tanrıkulu, İLKHA'ya verdiği röportajda gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve Parlamento seçimlerine ilişkin konuşan Tanrıkulu, AK Parti listelerinden milletvekili seçilen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Sekreter Şehzade Demir, Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı ve Genel İdare Kurulu üyesi Faruk Dinç'in Meclis'e girmesiyle birlikte "Kürt Meselesi"nin çözümü için öncü rol oynayacağını söyledi.

14 Mayıs'ta, CHP zihniyetinin ve destekçilerini kaybettiğini gördüklerini söyleyen Tanrıkulu, ucuz söylemler peşinde koşup aylardır partilerini hedef alarak amacına ulaşamadığını belirtti.

Milleti kandırmaya yönelik yapmış oldukları yalan beyanlardan dolayı başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP'lileri halktan özür dilememeye davet eden Tanrıkulu, CHP zihniyetinin bu seçimde de halktan onay almadığına işaret etti.

"Sandıkta hile yapılmaması ve halkın iradesinin çalınmaması için üyelerimiz çok titiz davrandı"

Bu seçimin hayırlara vesile olmasını temenni eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Şeyhmus Tanrıkulu, "Ülkemizde var olan maddi ve manevi sorunların da bu yeni seçilen milletvekilleri ile önümüzdeki dönemde Meclis'te çözüleceğine dair inancımız tamdır. Elbette ki HÜDA PAR'ın yapmış olduğu çalışmalar mutlaka Cumhur İttifakına katkı sunmuştur. Sadece bölgede değil birçok yerde Cumhur İttifakına ve bilhassa da AK Parti'ye ekstra milletvekilleri kazandırdık. HÜDA PAR olarak arkadaşlarımız, üyelerimiz, sandıkta görev aldılar. Sandıkta hile yapılmaması ve halkın iradesinin çalınmaması için çok titiz ve dikkatli oldular." şeklinde konuştu.

"HDP sadece bölgede değil Türkiye genelinde kaybetti"

Tanrıkulu, "HDP'nin oy kaybetmesinin nedeni; geliştirmiş olduğu ilişkilerin sorgulanması ve dile getirmiş olduğu bazı olaylarla alakalı halkın bunları benimsememesi veya iş birliğine girmiş olduğu Türk Solu'nun Kürt halkında bir karşılık bulmaması şeklinde görebiliriz. Dolayısıyla HDP de ciddi manada sadece bölgede değil Türkiye genelinde kaybetti. Dolayısıyla kullanmış olduğu söylem ve üslubun ona kaybettirdiğini görmekteyiz. Halkın iradesine ve isteğine yönelik siyaset yapılması en doğrusudur. Biz bunu ilk günden beri söylüyoruz. Bütün siyasi partiler halkın maksat, menfaat ve iradesine uygun bir şekilde siyaset yapmalıdır. Doğrusu budur, inşallah bunlardan bir ders çıkarmış olurlar." ifadelerini kullandı.

"Arkadaşlarımızın Kürt Meselesinin adalet temelinde çözülmesine katkı sunacaklarına inanıyorum"

HÜDA PAR olarak Meclis'e ilk kez gideceklerini söyleyen Tanrıkulu, "Elhamdülillah dörtte dört yaptık ve önümüzde de yeni bir merhale var. HÜDA PAR olarak Meclis'e ilk kez arkadaşlarımız gidecektir. Daha önce seçmelerimize ve halkımıza vermiş olduğumuz sözler ne ise o sözleri yerine getirmek için arkadaşlarımız büyük bir çaba içerisinde olacaklardır. Bunların başında da özellikle inanç özgürlüğünün tamamen sağlanması ve anayasal güvence altına alınması diğer bir husus ise Kürtlerin temel hak ve özgürlüklerinin anayasal güvence altına alınması gibi konular başta olmak üzere halkımızı ilgilendiren ve özellikle özgürlüklerle ilgili olan hususların çözülmesi için büyük bir gayret ve emek sarf edeceğiz. Ben inanıyorum ki önümüzdeki dönemde arkadaşlarımızın yapacağı çalışmalarla

ve geliştirecekleri ikili ilişkilerle başta inanç özgürlüğü olmak üzere Kürt Meselesinin adalet temelinde çözülmesine katkı sunacaklarına inanıyorum." diye belirtti.  

"Sonuç itibariyle 14 Mayıs'ta CHP zihniyeti ve destekçileri kaybetmiştir"

Tanrıkulu, "Daha önceki demeçlerimizde CHP zihniyetinin hem İslam karşıtı hem de Kürt karşıtı olduğunu ve bu onlara kaybettireceklerini dile getirmiştik. Sonuç itibariyle 14 Mayıs'ta CHP zihniyetinin ve destekçilerini kaybettiğini gördük. Halkı kandırmanın ve bazı ucuz söylemler peşinde koşarak bir siyasi partiyi karalamanın bir anlamı yok. CHP, bu 2-3 ay içerisinde partimizi tamamen hedef alarak amacına ulaşamadı. Yani söylemi ve fikri varsa gelsin oturalım, konuşalım ve tartışalım. Kamuoyu önünde de tartışabiliriz. Biz, fikirlerimize ve düşüncelerimize güveniyoruz ama kendi rakiplerimize, kendi karşıtlarımıza asla iftira, yalan atmayız ve algı oluşturmayız. Bundan dolayı CHP Genel Başkanı başta olmak üzere CHP'lilerin bir muhasebe yapmaları lazım. Seçim gecesi dahil olmak üzere halkı kandırmaya yönelik yapmış oldukları yalan beyanlardan dolayı özür dilemeleri gerekiyor." şeklinde konuştu.

"CHP, kadınları cinsel bir özne olarak kullanmaktadır"

HÜDA PAR'ın ailenin korunmasından yana olduğunu, CHP zihniyetinin ise cinsiyetsiz bir toplum arzuladığını dile getiren Tanrıkulu, "Biz ailenin korunması gerektiğinden yanayız. Çünkü aile olmadığı zaman toplum da olmaz. CHP zihniyeti ise cinsiyetsiz bir toplum arzulamaktadır ve en çok savunduklarını iddia ettikleri kadınları ise bir cinsel meta olarak kullanmaktadırlar. Yani cinsel bir özne olarak kadınları kullanmaktadırlar. Dolayısıyla biz kadının aslı, fiziki ve biyolojik yapısına uygun olarak hayatını sürdürmesinden yanayız ama kapitalist zihniyete sahip olan CHP zihniyeti, teşbihte hata olmasın kadınları bir mal olarak görüp bunu da pazarlamaya çalışmaktadır. Eğer gerçekten bu zihniyet kadına değer verseydi, bugün kadının cinselliği üzerinden mal pazarlayan kapitalist zihniyete bir cevaplarının olması lazımdı. Dolayısıyla bu olmadığına göre ve bunların desteklerini aldıklarına göre demek ki kadınları sadece istismar olarak kullanmaktadırlar ve inşallah HÜDA PAR'la birlikte kadınların bu zihniyetin istismarından kurtulacağı bir döneme gireceğiz." dedi.  

"Kaosa değil, istikrara oy veriniz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek çağrısını yineleyen Tanrıkulu, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Kıl payı olarak Sayın Erdoğan seçimi kazanamadı. Dolayısıyla aynı 28'inde yapılacak olan seçimde ben inanıyorum çok ciddi bir destek alarak bu seçimi kazanacaktır. Parlamentoda üstünlüğü ele geçiren ve kazanan Cumhur İttifakı olmuştur. Parlamentoyu kazandığından dolayı da bu bir artıdır. Dolayısıyla halkımız, şu anda rahat bir şekilde Cumhur İttifakının vermiş olduğu sözleri ve vaatlerini yerine getirme hususunda da bu konuda emin olmalılar. İnşallah Cumhurbaşkanlığı seçimini de Sayın Erdoğan kazanacaktır ve hem insan hakları hususunda hem aile hususunda hem de ekonomi hususunda verilen bu sözler ve vaatler yerine getirilecektir. Halkımızın Sayın Erdoğan'a desek vermesi için burada bir çağrı yapmak istiyorum. Kaosa değil istikrara oy veriniz." (İLKHA)

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-