Çeltik tohumu ekimi başladı
Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) bünyesindeki karacadağ çeltiği tohumunun ekimi başladı.
Çeltik tohumu ekimi başladı

Bağlar ilçesinde 2023 yılı üretim sezonunda Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) bünyesindeki Karacadağ Çeltiği Üretimini Geliştirme Alt Projesi kapsamında yüzde 75’i hibeli çeltik üretimi yapacak olan 35 çiftçiye dağıtılan 70,5 kilogram çeltik tohumunun ekimi başladı. Bağlar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdulaziz Alioğlu’nun katılımıyla bağlarda çeltik tohumu ekii 30 Mayıs’a kadar devam edecek.

Karacadağ Çeltiği ismiyle tescil edilmiş olan Bağlar ilçesinde yetiştirilen çeltik, kendine mahsus özellikleriyle öne çıkmış yöresel bir üründür. Karacadağ çeltiği tohumu, diğer çeltik tohum ekiminden farklı olarak işlenmemiş toprağa serpme yöntemiyle ekilerek yetiştiriliyor.

Karacadağ çeltiği üretimi izne tabi olan bir üründür. Bu nedenle üretimi, ekiliş başvuru aşamasından hasat sonuna kadar Bağlar İlçe Tarım Müdürlüğü teknik personeli tarafından takip ediliyor.

Bu yıl hibeli çeltik tohumu dağıtılması, yağışın bol olması ve su kaynaklarının dolması sayesinde geçmiş yıllara göre daha geniş alan olarak 4 bin 430 dekar alana ekilmesi nedeniyle verim ve rekoltenin yüksek olması bekleniyor. (İLKHA)

Kategori: Ekonomi
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-