Diyarbakır merkezli 3 ilde dolandırıcı operasyonu: 25 gözaltı
Diyarbakır merkezli İstanbul ve Ankara illerinde dolandırıcılık şebekesine yönelik 3 aylık takip sonucu eş zamanlı operasyon düzenledi.
Diyarbakır merkezli 3 ilde dolandırıcı operasyonu: 25 gözaltı

İstanbul, Ankara ve Diyarbakır 'da çok sayıda dolandırıcılık olayı gerçekleştiren 25 şüpheli gözaltına alınarak Diyarbakır Asayiş Şubeye getirildi.

İnternetten faizsiz kredi adı altında doldurttukları formlarla banka şifre ve bilgileri alarak hesaplardan para çektikleri, kurdukları paravan şirketlerle bankalardan pos makinası aldıkları, Paycell uygulamasından para çekerek paycell kartlarını tanıtım yoluyla pos makinesiyle çekim yaptıkları, TOGG'a hemen kredi yalanıyla talebi olanları mağdur ettikleri tespit edilen şahıslara yönelik operasyon düzenlendi.

Dolandırıcı çetesinin sözde muhasebe, alo kredi departmanı, insan kaynakları, data grubu, müşteri hizmetleri, konsept kurgu danışmanı ve bilgi işlem gibi birimindekiler ile suflör lakaplı çete lideri yakalandı.

Düzenlenen operasyonlarda 8 pos cihazı, 17 cep telefonu, bir uzun namlulu silah, çok miktarda döviz ve nakit para ele geçirilirken şüphelilerin hesaplarındaki toplam işlem hacminin 157 milyon 816 bin 232 lira olduğu tespit edildi.

Dolandırıcılık yaptıkları şüphesiyle yakalanan 25 şahıs 4 günlük gözaltı süresinin ardından mahkemeye sevk edilecek. (İLKHA)

Kategori: GÜNCEL
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-