HÜDA PAR: Kadının hak ettiği hürmeti görmesi öncelikli politikalarımızdandır
Son günlerde partilerinin kadın politikalarına yönelik başlatılan karalama ve iftira kampanyalarına tepki gösteren HÜDA PAR Kadın Kolları, toplumun ilk öğretmeni olan kadına, birilerinin istediği ideolojik gözlüklerle değil ulvî bir bakışla baktıklarını vurguladı.
HÜDA PAR: Kadının hak ettiği hürmeti görmesi öncelikli politikalarımızdandır

HÜDA PAR Kadın Kolları, son günlerde partilerinin kadın politikalarına yönelik başlatılan karalama ve iftira kampanyalarına, yaptığı basın açıklamasıyla cevap verdi. Basın açıklamasını HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Başkanı Sema Yarar okudu.

Partilerinin kadın politikalarına yönelik yapılan karalama ve dezenformasyonların haddini aştığını belirten Yarar, "Aile kurumunun hedef alınması, fıtrata aykırı cinsi sapkınlıkların topluma empoze edilerek normal bir yaşam tarzı olarak dayatılmasının kabul edilebilir bir yanı yoktur. Kadına yönelik cinsel ve ekonomik istismarın önlenmesi, kadına yönelik şiddetle mücadele edilmesi ve kadının hak ettiği hürmeti görmesi öncelikli politikalarımızdandır." diye konuştu.

"Kadının en asli vazifesini yerine getirmesi için hak ettiği değeri görmesi gerekir "

Toplumun ilk öğretmeni olan kadına birilerinin istediği ideolojik gözlüklerle değil ulvi bir bakışla baktıklarını dile getiren Yarar, şöyle devam etti:

"Bize göre kadın toplumun taşıyıcı temel dinamiğidir. Huzur ve barış ortamının sağlanması, manevi ve ahlaki değerlerle donatılmış bireylerin yetişmesi, kadının şefkatli dokunuşu ile mümkündür. İnsanın ilk öğretmeni annesidir, toplumu oluşturan, fertleri yetiştirense kadındır. Kadının en asli vazifesini yerine getirmesi için hak ettiği değeri görmesi gerektiğine inanıyoruz. Gerek aile içinde gerekse toplumsal hayatın her alanında huzuru ve mutluluğu sağlamak; ayrıştırıcı, dışlayıcı, ötekileştirici değil, birleştirici, kucaklayıcı bir üslupla, sevgi ve hoşgörü çerçevesinde yaşanılacak bir dünya istiyoruz. Güven içinde yaşayan kadınlar eliyle güvenli bir toplum inşa etme çabasındayız."

Kadına yönelik şiddet ve istismarın daima karşısında olduklarını ifade eden Yarar, kadını istismar etmek isteyen akımların tuzaklarına karşı kadından yana olmayı bir görev ve sorumluluk olarak bildiklerini kaydetti.

Kadının anne olmanın yanı sıra hayatın her alanında aktif rol üstlenmesi gerektiğini söyleyen Yarar, bunun yanında kadının, tüm enerjisini işine sarf edip evini ihmal etmesi gibi aileye zarar verebilecek tercihlere de zorlanmaması gerektiğinin altını çizdi.

"25 yıl evli kalan kadına primleri devlet tarafından karşılanmak suretiyle emeklilik hakkı tanınmalıdır"

Yarar, "Toplum ancak mutlu ve huzurlu kadınların eliyle gelişir ve ilerler. Annelik ise kadına yüklenmiş kutsal bir vazifedir. Şefkat kahramanı kadınların annelik statüsü ihmallere kurban edilmemelidir. Kadın bireysel ve sosyal pek çok hakka sahiptir. Haklarını kullanması engellenmemeli, bilakis kolaylaştırılmalıdır. Kadın, sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal hayattan kopuk yaşamamalı, eş veya anne olmanın yanı sıra hayatın her alanında aktif rol üstlenmelidir. Çalışma hayatına katılmak isteyen kadınlar için kolaylıklar sağlanmalı ve tüm enerjisini işine sarf edip evini ihmal etmesi gibi aileye zarar verebilecek tercihlere zorlanmamalıdır. 25 yıl evli kalan kadına primleri devlet tarafından karşılanmak suretiyle emeklilik hakkı tanınmalıdır. Çalışma hayatında yer almak istemeyen kadınlara sosyal ve ekonomik anlamda devlet desteği sağlanmalıdır." şeklinde konuştu.

"Erdemli nesiller ancak sağlıklı işleyen bir aile kurumunda yetiştirilebilir"

"Kadının esas görevlerinden birinin annelik olduğunu vurgulamamız kadının eğitimden, sosyal hayattan yoksun bırakılacağı anlamına gelmez" diyen Yarar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Erdemli nesiller ancak sağlıklı işleyen bir aile kurumunda yetiştirilebilir. Kültür, inanç, değer ve teknoloji de ancak erdemli nesiller üzerinden yarınlara taşınabilir. Aile merkezli sosyal sorumluluk projesi hem bireylerin hem de toplumun huzur ve refah seviyesini yükseltecektir. Modernizm, iddia edilenin aksine kadınlar için esaslı kazanımlar sağlamamıştır. Kadının esas görevlerinden birinin annelik olduğunu vurgulamamız, kadının eğitimden, sosyal hayattan yoksun bırakılacağı anlamına gelmez. Eğitimli ve donanımlı bir kadının annelik yapması, iş gücü kaybı anlamına gelmez. Bize göre kadınlar eğitimli ve donanımlı olmalıdır. Çalışıp çalışmama konusundaki tercihlerinde serbest olmalıdırlar. Bizler HÜDA PAR'lı kadınlar olarak eğitim, irade ve sorumluluk noktasında çalışmalarımızı hız kesmeden devam ettireceğiz." (İLKHA)

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-