PKK'nin Kadir Gecesi'nde katlettiği 11 muvahhid, kabirleri başında yad edildi
PKK'nin 1994 yılında Karacadağ bölgesindeki Yıllarca (Gogwerî) köyü yoluna döşediği mayının infilak etmesi sonucu şehid olan 11 muvahhid, şehadetlerinin yıl dönümünde yad edildi.
PKK'nin Kadir Gecesi'nde katlettiği 11 muvahhid, kabirleri başında yad edildi

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Yıllarca (Gogwêrin) köyünde 10 Mart 1994 yılı Ramazan ayının Kadir Gecesi sabahında Diyarbakır’a  bayram alışverişine giden ve içinde kadın, çocuk, yaşlı bulunan yaklaşık 50 kişiyi taşıyan midibüs, PKK'nin mayınlı saldırısına uğramış, olayda 10 muvahhid katledilmiş, 40 kişi de yaralanmıştı. Bu olayın hemen ardından, ilk saldırıyı yaralı atlatan bir muvahhid, PKK'nin başka bir mayın saldırısında şehit oldu.  

PKK tarafından döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan 11 muvahhid, Şehidler Kervanı Platformu'nun düzenlediği bir programla kabirleri başında yad edildi.

Programa HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, Genel İdare Kurulu üyesi Mahmut İrtem, Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ile çevre köy ve ilçelerden birçok kişi katıldı.

Kur-an’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Molla Bahattin Demirel bir konuşma yaptı. Demirel, 90'lı yıllarda PKK'nin, eleman dağa çıkarmak için köylere büyük baskılar yaptığına dikkat çekti.

Demirel, "Mürted örgüt Karacadağ'a gelip köy köy gezdiler. Bizlere, 'Ya kızlarınızı ve gençlerinizi bize teslim edeceksiniz ya da bize teslim olacaksınız; aksi taktirde hepinizi katledip sizi köylerinizden çıkarırız.' diyorlardı. Bu beldenin alimleri ve izzetli halkı bu zulmü kabul etmedi. Mürted örgüt, umutlarını kesti ve bu kavme karşı açıktan düşmanlık yapamadı. Kin ve nefretle yolumuza mayın döşediler. Ramazan ayında Kadir Gecesi'nde Cuma günü mayın patladı. Patlayan mayında 11 azizimiz şehit oldu. Şehitlerimiz ceset parçalarını metrelerce ötelerden topladık. 11 yaşındaki çocuklar da vardı aralarında. Biri Muhammet Emin, diğeri Muhammet Kadir. Avrupa'nın kapısındaki bu köpekler, bize bayram sevincini yaşatmadılar. Vallahi biz hayatta olduğumuz sürece şehitlerimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız." dedi.

Ardından konuşan Molla Recai Güler ise şehit edilen 11 Müslüman'ın, İslam'ı yaşayıp yaşattıkları için PKK tarafından hedef alındıklarına dikkat çekti.

Güler, "Bu gün bizim üzerimize düşen şehitlerimizin davasına sahip çıkmaktır. Allah hiçbir musibeti insanların başına göndermez. Eğer bu gün bir musibet ile imtihan ediliyorsak, hastalıklar ve depremlerle imtihan ediliyorsak Allah bizden birşeyler istiyor ki bizi bu felaketlerle imtihan ediyor. Biz bu gün bu şehitler için toplandıysak nefsimizi de onlarla mukayese etmemiz gerek. Onlar ne şekilde mücadeele ettiler, ne şekilde hizmet ettiler. Allah bizi sırtını bu davaya çevirenlerden eylemesin. Bu davaya sırtını çevirenler hem dünyada hemde ahirette rezil olurlar." diye konuştu. (İLKHA)

Kategori: GÜNCEL
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-