Umut Kervanı'ndan deprem yardımlarına devam çağrısı: "Depolarımız tükenmek üzere!"
Deprem bölgesindeki koordinatör ve temsilcilerle yapılan değerlendirme toplantısı sonrası konuşan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, depolarındaki malzemelerin tükenmek üzere olduğuna dikkat çekerek hayırseverlere "Bizleri yalnız bırakmayın!" çağrısında bulundu.
Umut Kervanı'ndan deprem yardımlarına devam çağrısı:

Deprem bölgelerinde ilk günden itibaren çalışmalarını sürdüren, depremzede halkın yaralarının sarılması için büyük bir özveriyle çalışan Umut Kervanı Vakfı, deprem bölgesindeki koordinatör ve temsilcilerle değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da gerçekleştirilen toplantının ardından konuşan Umut Kervanı Vakfı Başkanı Cengiz Kurtaran, hayırseverlerden yaptıkları çalışmalara destek vermeye devam etmeleri çağrısında bulundu.

Kurtaran, "Hayırseverlerin destekleriyle bugüne kadar kardeşlerimizin yanında olduk, onların ihtiyaçlarını giderdik. İnşallah bu şekilde devam edeceğiz. Hayırseverlerden bizleri yalnız bırakmamalarını istiyoruz." dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremin yıktığı ilerde açılan aşevlerinde günlük 70 bin depremzedeye 3 öğün sıcak yemek çıkarıldığını söyleyen Kurtaran, bu sıcak aş yardımının Ramazan ayında da devam edeceğini açıkladı.

Umut Kervanı yöneticileriyle bir araya geldiklerini hatırlatan Kurtaran, "Bugün burada Umut Kervanı olarak dernek başkanlarımız ve yöneticilerimizle beraber bir araya geldik. Depremin ilk gününden itibaren sahadaydık, sahadaki genel çalışmalarımızın genel değerlendirmesini yaptık. Bundan sonra izlenilecek yol ve yaklaşmakta olan Ramazan ayının değerlendirmesini yaptık. İnşallah bizler Umut Kervanı olarak şu an çalışmalarımızın olduğu tüm deprem bölgelerinde Ramazan Bayramı'na kadar sıcak aş, özellikle iftar ve sahur ihtiyaçlarının giderilmesi için yapılacak organizasyonları konuştuk. Yapılacak olan organizeyi kısmen tamamladık, kalanını da tamamlamaya çalışacağız inşallah." diye konuştu.

Şimdiye kadar destekte bulunan hayırseverlerin desteklerine devam etmesi talebinde bulunan Kurtaran, "Gerek deprem bölgesinde gerek depremden dolayı şehirlerinden ayrılıp farklı illere yerleşen depremzedelere yönelik bir çalışma yapmayı kararlaştırdık. Farklı illere giden kardeşlerimizin de ihtiyaçlarını gidermek için gıda, giyim ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak için bir gayret içerisinde olacağız. Elhamdülillah şu ana kadar hayırseverlerimiz bizi desteklediler. Hayırseverlerin destekleriyle biz kardeşlerimizin yanında olduk onların ihtiyaçlarını giderdik. İnşallah bu şekilde devam edecek. Hayırseverlerden de bunun talebinde bulunuyoruz; bizleri yalnız bırakmasınlar." dedi.

"Bu süreç çok uzun sürecek"

Uzun bir sürecin kendilerini beklediğini aktaran Kurtaran, "Şu anda enkazlar kaldırılmaya devam ediyor. Depremde yıkılan binaların enkazları henüz tamamen kaldırılmadı. Enkazlar kaldırıldıktan sonra ağır hasarlı olan binaların yıkılması ile birlikte onların kaldırılacak olan enkazları olacak. Bu süreç çok uzun sürecek. Deprem bölgesindeki kardeşlerimizin mağdur olmaması için bizler inşallah sahada olacağız, onlarla beraber olup onların dertleriyle dertleneceğiz. Kardeşlerimizin acılarını paylaşıp ihtiyaçlarını gidermek için de elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz." şeklinde konuştu.

Ramazan hazırlıklarının bir iki güne kadar tamamlanacağını dile getiren Kurtaran, "İnşallah bir iki güne kadar Ramazan hazırlıklarımızı da yapıp kamuoyuna duyuracağız. Ramazan ayında da tüm hayırseverlerimizden deprem bölgesindeki kardeşlerimizin ihtiyaçlarına yönelik bir çağrıda bulunacağız. Hayırseverlerimizin zekât, fitre ve bağışlarına talip olduğumuzu bildireceğiz. Ve bu doğrultuda çalışmalarımız devam edecek." diye ekledi.

"Günlük 70 bin kişiye sıcak aş veriyoruz"

Depolardaki ürünlerin tükenmek üzere olduğunu belirten Kurtaran, "Özellikle hayırseverlerimizden gelen yardımların dağıtımları devam ediyor ancak, bizler şu anda günlük 70 bin kişiye sıcak aş veriyoruz. Bu da ciddi bir külfet ve gıda ihtiyacı demek. Bizim de depolarımız doğrusu tükenmek üzere. Biz özellikle bu konuda çağrıda bulunuyoruz. Hayırseverlerin bu konuda bizleri desteklemelerini istiyoruz. Bunlarla beraber diğer ihtiyaçlar Ramazan ayına girmeden çadır kentlere, deprem bölgelerine ve depremden dolayı diğer illere gitmiş olan tespit ettiğimiz bütün ailelere gıda yardımı yapmak istiyoruz. Çalışmalarımız o illerin özellikle merkez ilçe ve mahalle dışındaki ilçeler ve kırsal kesimler dediğimiz bölgelere mobil ekiplerimizle çalışmalarımız devam ediyor, onların ihtiyaçlarını gideriyoruz. Bunu da devam ettireceğiz. Bir sıcak yemek vermek ve bir gıda yardımı yapmak yeterli gelmiyor. Özellikle çocukların ve bebeklerin ihtiyaçları var: Bez, mama ve hijyen malzemeleri… bunların da dağıtımları devam ediyor ve biz bu yardımları da sürdürmek istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

Kategori: GÜNCEL
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-