HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: 2018 seçimlerinde olduğu gibi 2023 seçimlerinde de Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğiz
HÜDA PAR Sözcüsü Av. Serkan Ramanlı, "2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini belirterek, parlamentoyla ilgili görüşmelerin ise devam ettiğini ifade etti.
HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: 2018 seçimlerinde olduğu gibi 2023 seçimlerinde de Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğiz

"Geçmiş tecrübelerimiz, siyasete yaklaşımımız ve memleket için hizmet edeceğine olan inancımız gereği Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararı aldık" diyen Ramanlı, "Cumhur İttifakının ve Millet İttifakının adayı ilan edildikten sonra hangi adayın bu memleket için daha hayırlı hizmetler yapacağı konusunda bir değerlendirmemiz oldu.

2023 cumhurbaşkanlığı seçimleri için destek vereceğimiz adayı bugün açıkladık. 2018 seçimlerinde olduğu gibi 2023 seçimlerinde de Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğiz, parti olarak bu kararı aldık. Milletimize ve memleketimize hayırlı uğurlu olsun inşallah. Seçim sürecinin suhulet ve barış içerisinde sonuçlanması hepimizin dileğidir. Daha önce parti olarak cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağımızı ifade etmiştik, hangi adayı destekleyeceğimiz konusundaki kararı ’da seçim takviminin ilan edilmesi ve adayların ilan edilmesinden sonra açıklayacağımızı ifade etmiştik. Tabi bu konuda pek çok soru aldık, 2018 yılında olduğu gibi 2023 seçimlerinde de Cumhurbaşkanını destekleyecek misiniz diye. Biz o günlerde şu ifadeleri sıklıkla kullandık, seçim tarihi belirlenmeden ve adaylar netleşmeden bir adayı peşinen desteklemek veya desteklememek üzerinden bir kararın doğru olmayacağını söyledik.” diye konuştu.

Hangi adayın memleket için daha hayırlı hizmet yapacağının önemine değinen Ramanlı, “Geçtiğimiz hafta Millet ittifakının adayı olarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçtaroğlu’nun ilan edildiğini biliyoruz. Dün itibari ile Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakının adayı olduğunu belirtti ve seçim kararı alındı. Yüksek Seçim Kurulu'nun, seçimlerin 14 Mayıs'ta gerçekleşeceğine dair kararı da Resmî Gazete'de yayınlandı, dolayısıyla bir seçim atmosferine girdik. Bizim hem daha önce yaptığımız istişareler hem de bugün başkanlık divanında bu konuyu değerlendirmemizin ardından her iki aday üzerinden bu seçimin gerçekleşeceği kanaati var. Belki başka adaylar çıkar ama biliyorsunuz toplumun kahir ekseriyetinin bu iki aday üzerinden bu seçimin gerçekleşeceğinden toplumun ciddi bir kanaati var. Cumhur İttifakının ve Millet İttifakının adayı ilan edildikten sonra hangi adayın bu memleket için daha hayırlı hizmetler yapacağı konusunda bir değerlendirmemiz oldu.” dedi.

“5 yıllık tecrübe bize bazı şeyleri göstermiş olmalı”

Parlamenter sisteme dönüşü içeren bir siyasi görüşü isabetli bulmadıklarını dile getiren Ramanlı, “Geçmiş tecrübelerimiz, siyasete yaklaşımımız ve bu memleket için hizmet edeceğine olan inancımız gereği Sayın Cumhurbaşkanını destekleme kararı aldık. Biz öyle inanıyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanımız bu dönemde de bu memlekete güzel hizmetler yapacaktır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin 5'inci yılını dolduruyoruz, pek çok sorun ve sıkıntının olduğunu da biliyoruz. Mükemmel bir sistem olmadığını herkes kabul ediyor. Parlamenter sisteme döneceği iddiasıyla cumhurbaşkanı adayı ilan eden Millet İttifakının parlamenter sisteme dönüşü içeren bir siyasi görüşü biz isabetli bulmuyoruz. 2017 referandumunda da biz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişe destek vermiştik. İnanıyoruz ki cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, parlamenter sisteme göre milletin hizmet alması konusunda ve sorunların erkenden çözülmesi konusunda çok ciddi avantajlar barındırıyor. Buna mukabil tabi ki bazı sorun sıkıntılar var. Bazı şeylerin bir biçimde ıslah edilmesi gerekiyor. 5 yıllık tecrübe bize bazı şeyleri göstermiş olmalı diye düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

AK Parti ile devam eden görüşmelerin olduğunu belirten Ramanlı, “Parti programımız çerçevesinde önümüzdeki süreçte bu sistemin ıslahına ilişkin çözüm önerilerimizi kamuoyuyla paylaşacağız. Tabiki süreç burada bitmiyor. AK Parti ile devam eden görüşmelerimiz var parlamento seçimleri ile ilgili. Parlamento seçimlerine bir iş birliği içerisinde hareket edip katılma kararı almıştık. Bu konu, şu anda şekillenmeye başlıyor. Eğer nihayete ererse veya iradeler uyuşursa ebetteki biz de bunu kamuoyuyla paylaşırız. Rabbim hayırlara vesile kılsın. Bu seçimleride Rabbim memleketin huzuruna hayrına olacak şekilde neticelendirmeyi nasip etsin İnşallah.” diye konuştu. (İLKHA)

Kategori: GÜNDEM
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-