Depremin merkezlerinden olan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde çalışmalar sürüyor
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremler sonrasında bölgelerde yürütülen devam ediyor.
Depremin merkezlerinden olan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde çalışmalar sürüyor

"Asrın Felaketi" olarak isimlendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremin merkezlerinden olan Elbistan ilçesinde enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Yıkımın büyük olduğu ilçede çok sayıda ekip çalışmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinin en önemli tarihi eserlerinden biri olan ve Mimar Sinan'a da ilham kaynağı olduğu belirtilen 700 yıllık Ulu Cami'nin minaresi ve kubbesi, 7,6 büyüklüğündeki depremle birlikte büyük hasar aldı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından soruşturma çerçevesinde tutuklu sayısı 269'a yükseldi.

Yürütülen çalışmalar ile ilgili yazılı bir açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Elbistan ilçesinde depremzedeleri az hasarlı olan evlerine dönmeye başladığını bildirdi.

Yapılan açıklamada, "Elbistan'da enkaz kaldırma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken hasar tespitler tamamlandı diyebileceğimiz seviyeye ulaştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerinin yaptığı hasar tespitinde evleri az hasarlı ya da hasarsız olan vatandaşlar evlerine dönmeye başladı." ifadelerine yer verildi.

Kahramanmaraş depremleri sebebiyle bölgede bugüne kadar 13 bin 753 artçı sarsıntı kaydedildi. Konuyla ilgili Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan paylaşımda, artçı deprem aktivitesinin devam ettiği belirtilerek, bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerektiği hatırlatıldı.

Enkaz kaldırma işlemlerinin bitmesinin ardından Elbistan'da TOKİ konutları "Doğu Proje Alanı" ve "Kuzey Proje Alanı" olmak üzere 2 bölgede yapılacağı belirtildi. (İLKHA)

Kategori: GÜNCEL
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-