Umut Kervanından depremzedeler için kuru gıda çağrısı
Umut Kervanı Diyarbakır Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Olgun, depremzedelerin kuru gıda ihtiyacının karşılanması için hayırseverlere çağrıda bulundu.
Umut Kervanından depremzedeler için kuru gıda çağrısı

6 Şubat'ta merkez üssü Pazarcık ve Elbistan olan iki büyük deprem nedeniyle Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Osmaniye, Şanlıurfa, Adana ve Kilis'in yanı sıra Suriye'de de büyük yıkımlar yaşandı.

Depremin ilk gününden itibaren yardım seferberliği başlatan Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO Ebrar, 32 gündür faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.   

Kurulan çadırlarda giyim yardımının yanı sıra sıcak yemeklerin de ikram edildiği koordinasyon merkezlerinde depremzedelerin her türlü ihtiyacı karşılanmaya çalışılıyor.   

4 kardeş yardım kuruluşu, Ramazan ayının yaklaşmasıyla sahur ve iftar yemeklerinin çıkarıla bilmesi için yardımların devam etmesi gerektiğini söyledi.

Umut Kervanı olarak ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini söyleyen Olgun, "Hepinizin malumu olduğu üzere ülkemiz büyük bir deprem felaketiyle karşı karşıya kaldı. Depremin yaşandığı ilk saatlerden günümüze kadar; arama-kurtarma faaliyetleri, giyim, yemek ve ısınma konusunda elimizden gelen bütün çabayı sarf ettik. Depremin yaşandığı 11 il, ilçe ve köylerde gönüllülerimiz ellerinden geldiği kadar destekte bulundular." dedi.

Yardım faaliyetlerinin devamı için hayırseverlere çağrıda bulunan Olgun, "Önümüzde ramazan ayı var Ramazan ayını hayırlı bir şekilde geçirebilmemiz için, depremzede kardeşlerimizi yalnız bırakmamamız lazım. Bütün hayır sahiplerine çağrımız şudur. Depremin ilk günlerinde nasıl bir heyecanla depremzede kardeşlerimize yardımcı olduysak, aynı heyecan ve istekle kardeşlerimize yardım elimizi uzatmaya devam etmemiz lazım. Şu anda stoklarımızda özellikle gıda eksikliği var bakliyat, yağ, et gibi. Özellikle Ramazan ayında bu kardeşlerimize hem sahur hem de iftar yemekleri çıkarabilmemiz için bu yardımların devam etmesi gerekiyor. Ramazan ayında onları yalnız bırakmayalım." ifadelerini kullandı.  (İLKHA) 

Kategori: GÜNCEL
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-