Depremde kaybettiği yakınlarının eşyalarını ararken bulduğu altınları polise teslim etti
Diyarbakır'da depremde yıkılan binaların enkazından çıkarılan değerli eşyalar, sahiplerine ve depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına teslim ediliyor.
Depremde kaybettiği yakınlarının eşyalarını ararken bulduğu altınları polise teslim etti

Merkez Bağlar ilçesinde depremde yıkılan binaların enkazından çıkararak sahiplerine ulaştırılmak üzere toplanan eşyalar arasında bir kişi, yakınına ait eşyaları ararken 150 bin TL değerinde altın ve döviz buldu.

Depremde yakınlarını kaybeden N.Y.B. Bağlar Belediyesi tarafından enkaz altından çıkarılarak sahiplerine ulaştırılmak üzere oluşturulan atık geliştirme ve toplama merkezinde arama yaptı.

Serin 2 Apartmanı'nda ikamet eden yakınlarına ait hatıra eşyaları arayan N.Y.B. bulduğu, poşetteki çorap içerisinde saklanmış bir püsküllü bileklik kolye altın, 8 çeyrek altın, 3 burma bilezik, 2 küpe, "canım sevgilim" yazılı bir adet yüzük, 3 bin 500 Euro, bir adet devlet demir yolları ibareli kösterelli saat buldu.

N.Y.B.'nin bulduğu altın ve dövizleri tutulan tutanakla görevli polislere teslim ettiği belirtildi.  

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, örnek bir tutum sergileyen depremzede vatandaşı tebrik etti. Vatandaşın davranışı karşısında duygulandıklarını belirten Beyoğlu, "Asrın felaketinde kaybettiği yakın akrabalarına ait eşyaları ararken, bu eşyaların arasına karışmış yüklü miktarda para ve altın buluyor. Hemen gelip belediye personelimize ve polise bilgi veriyor. Polis gözetiminde tutulan tutanakla adli makamlara teslim edildi. Hepimiz duygulandık. Rabbim kendisinden razı olsun. İyi ki böyle altın kalpli insanlarımız var. Böyle güzel kalpli insanlarımızın varlığı insanı çok mutlu ediyor." dedi.

Depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar ile eşya tasnifi yapan Bağlar Belediyesi görevlilerince şu ana kadar 200 bin TL değerinde altın ve para bulunularak tutanakla adli makamlara teslim edildiği öğrenildi.

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-