Molla Uçar: Bela ve musibetlere karşı Berat Gecesini fırsata çevirelim
Deprem gibi felaket zamanlarında tövbe ve istiğfara ağırlık verilmesi gerektiğini belirten İTTİHADUL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Molla Remzi Uçar, Berat Gecesinin bunun için büyük bir fırsat olduğunun altını çizdi.
Molla Uçar: Bela ve musibetlere karşı Berat Gecesini fırsata çevirelim

Ramazan’ın müjdecisi ve Kadir Gecesi'nden sonra gelen en değerli günlerden biri olarak kabul edilen Berat Kandili, yarın idrak edilecek.

Şaban ayının 15'inci gecesi olan Berat Kandilinin ehemmiyeti hakkında açıklamalarda bulunan İTTİHADUL ULEMA Yönetim Kurulu Üyesi Molla Remzi Uçar, günahların affı, bela ve musibetlerin def'i için bu gecenin bir fırsat olduğunu belirterek yapılan hatalar için tövbe ve istiğfarda bulunulması gerektiğini hatırlattı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler üzerinden toplum olarak zor bir süreçten geçildiğine dikkat çeken Molla Uçar, "Özellikle bu günlerde zor günler yaşamaktayız. Mesela başımızda olan deprem musibeti bizlere zor günleri yaşamaktadır. Bu anlamıyla mümin kulların Rabbine daha fazla yakınlaşması ve ibadet yapması gerekir. Çünkü güneş ile ay tutulmasında ve yağmur yağmadığı zamanlarda alimlerimiz ve fıkhi kitaplarımız; tövbe ve istiğfar etmeyi, Allah yolunda hayırlarımızı çoğaltmamız tavsiyesinde bulunmaktadır." dedi.

"Günahlardan tövbe ve istiğfar edip berat olmuş hale gelmeliyiz"

"Şüphesiz ki Allah'ın rahmeti mühsinlere, iyilik yapanlara, hayırda bulunanlara, abid ve salih olanlara yakındır" ayetiyle Allah'ın rahmetinin elde edilmesi için O'na iltica edip yakınlaşılması gerektiğini sözlerine ekleyen Molla Uçar, şunları söyledi:

"Önümüzdeki Berat Gecesi bizim için bir fırsattır. Bu beratımızda günahlardan berat olmak için bir çaba içerisine girmeliyiz. Günahlarımızdan tövbe ve istiğfar edip gecemizi günahlarımızdan berat olmuş ve günahlarımızın silindiği bir gece haline getirmemiz gerekmektedir. Bu anlamıyla bu geceyi ihya edip Rabbimize yalvarıp ve yakarmamız lazım. Çünkü bela ve musibetlerin özellikle bu depremin üzerimizden gitmesi için Rabbimize yönelmemiz gerekiyor."

"Ya Rabbi! Bizleri af ve mağfiret eyle, bu bela ve musibetleri üzerimizden al"

Molla Uçar, "Özellikle Berat Gecesinde 'Ya Rabbi kendimize zulmedenler ve günahkarlardan olduk. Bizleri af ve mağfiret eyle. Bu bela ve musibetleri üzerimizden al' diye Rabbimize yalvarıp ve yakarmalıyız. Berat Gecesinde istiğfarı ve tövbeyi bolca yapmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Her Müslümanın kendi günah ve hatalarını tartıp ona göre tövbe ve istiğfarda bulunması gerektiğine işaret eden Molla Uçar, "Her kişinin başını dizlerinin arasına alıp 'bu kısacık dünya hayatında ne hata ve yanlışlar yaptım?' diyerek bu hataların silinmesi için Allah'a tövbe ve istiğfar etmek lazım, ki başımızdaki bela musibetler gitsin. Çünkü insanın başındaki bela ve musibetleri darlık, sıkıntı, dert ile kederden kurtaracak en önemli noktası tövbe ve istiğfar edip bunun üzerine devam etmesidir. Allah, Berat gecemizi günahlardan ve ateşten azat olmuş şekilde kullar haline gelmemize vesile kılsın." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kategori: GÜNCEL
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-