Diyarbakır'da deprem sonrası yapılan kaçak yapılara izin verilmiyor
Bağlar Belediyesi, depremlerin ardından ilçede depremi fırsat bilerek izinsiz yapı inşa etmek isteyenlere müdahale ediyor.
Diyarbakır'da deprem sonrası yapılan kaçak yapılara izin verilmiyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde ,yasak olmasına rağmen izinsiz yapı inşa etmek isteyenlere Bağlar Belediyesi müdahale ediyor.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla harekete geçen belediyenin Yapı Denetim ve Kontrol Birimi ekipleri, hem sahada çalışma yaparak tespit ettiği yapılarla ilgili işlem yapıyor, hem de vatandaşlardan gelen bu yöndeki şikayetleri değerlendiriyor.

Bağcılar Mahallesi Karanfil Caddesi’nde üç katlı yapının üzerine izinsiz olarak bir kat daha çıkmak isteyen mülk sahibine müdahale edilerek çalışmalar durduruldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bölgesi kapsamına alınan 11 ilde eski yapılar için inşaat yasağı getirdiğine dikkat çeken denetim ekipleri, yasağa uymayanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılarak böyle bir dönemde buna hiçbir koşulda izin verilmeyeceği yönünde bilgilendirmede bulunuyor.

Bağlar Belediyesi’nin izinsiz yapı inşa etmek isteyen ve kat çıkmak isteyen bir çok yapıya zamanında müdahale edilerek mühürlendiği ve yasal işlem uygulandığı öğrenilirken, uyarıları ve yasal işlemleri dikkate almayanların da adli makamlara bildirilmesi kararlaştırıldı. (İLKHA)

Kategori: GÜNCEL
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-