Diyarbakır'da dua, istiğfar ve gıyabi cenaze namazı programı düzenlendi
İTTİHADUL ULEMA ve Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde Diyarbakır'da dua, istiğfar ve gıyabi cenaze namazı programı gerçekleştirildi.
Diyarbakır'da dua, istiğfar ve gıyabi cenaze namazı programı düzenlendi

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen şehirler başta olmak üzere birçok ilde İTTİHADUL ULEMA ve Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde Diyarbakır'da dua, istiğfar ve gıyabi cenaze namazı programı düzenlendi.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi 15 Temmuz Şehitler Parkında düzenlenen dua, istiğfar ve gıyabi cenaze namazı programı başta İTTİHADUL ULEMA ve Peygamber Sevdalıları Vakfı yöneticileri olmak üzere birçok STK temsilcisi ve Diyarbakırlı katıldı.

Düzenlenen programın içeriğine ilişkin açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Adnan Akgönül, "Bilindiği üzere Türkiye'nin birçok vilayetinde büyük bir deprem felaketi yaşandı. Gerçekten asrın felaketi olarak tanımlanan bu musibet birçok insanımızın hayatını kaybetmesine sebep oldu. Cenab-ı Allah rahmetiyle muamele etsin, geride kalanlara sabr-ı cemiller ihsan etsin. Burada biz Müslümanlara önemli görevler düşüyor. Kardeşlerimizi unutmamak, yaşananlardan ders ve ibret çıkarmak için halkımızı tövbe ve istiğfara davet ettik." dedi.

Akgönül, "Fesat ve kötülüğü yaygınlaştırmaya çalışanlar var ve onların bulunduğu bir ortamda yaşıyoruz. Bu etkinlikte amacımız yalvarma, yakarma, istiğfar ve duayı yaygınlaştırmaktır. İnşallah Cenab-ı Allah bunu hayırlara vesile kılacaktır." ifadelerini kullandı.

Programın amacına ilişkin konuşan İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer ise "6 şubat günü memleketimiz ciddi bir depremle sarsıldı. On binlerce can kaybı ve yaralananlar oldu. Bizlerde bugün hem vefat edenlerin ruhlarına gıyabi cenaze namazı kılmak hem de toplumu dua, istiğfar ve tövbeye  çağırmak için burada toplandık. Biz kendimizi düzelttikçe Allah'ın rahmetini cezbetmiş olacağız. Bu programın amaç ve gayesi budur." diye belirtti. (İLKHA)

Kategori: GÜNCEL
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-