Mahkeme, Diyarbakır’da hasarlı yapıların yıkımını durdurdu
Diyarbakır’da deprem nedeniyle hasar gören binaların yıkım işlemi, Diyarbakır Barosu'nun mahkemeye yaptığı başvurunun kabul edilmesi üzerine durduruldu.
Mahkeme, Diyarbakır’da hasarlı yapıların yıkımını durdurdu

Diyarbakır Barosu'ndan yapılan açıklamada Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonucu kentte, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün tespit ettiği acil yıkılacak ve hasarlı binaların ileride hukuki ve cezai sorumluluk açısından hak kayıplarına sebebiyet vermemesi için Diyarbakır 1. Sulh Hukuk Mahkemesinin 2023/16 Değişik İş sayılı dosyası üzerinden delil tespiti yapılacak yapılarda yıkımın tedbiren şimdilik durdurulması ve yapılarda yıkım sebebine ilişkin delil tespiti talebinde bulunulduğu belirtildi.

4 kişilik uzman bilirkişi yarından itibaren keşif yapacak

Açıklamada, "Diyarbakır 1. Sulh Hukuk Mahkemesi 23.02.2023 tarihli kararıyla taleplerimizin kabulü ile; Diyarbakır Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğünce delil  tespiti yapılacak olan yapıların yıkım işleminin tespitler bitinceye kadar tedbiren şimdilik durdurulmasına ve yapılardaki hasar sebebinin tespiti konusunda tüm hasarlı taşınmazlarda 4 kişilik uzman bilirkişi kurulunca 24.02.2023 (yarın) tarihinden itibaren keşif yapılmasına karar verilmiştir" denildi.

Sürecin baro tarafından yürütüleceği belirtilen açıklamada, "Kentimizde hasarlı yapılara ilişkin ileriki süreçlerde cezai ve hukuki sorumluluk açısından hak kayıplarının yaşanmaması için hasar tespitlerinin yapılmasına dair süreç Diyarbakır Barosu tarafından yürütüleceği kamuoyuna duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-