Çadırkentte depremzedeler için sıcak tatlı seferberliği
Hayır kurumları deprem bölgesindeki faaliyetlerine aralıksız bir şeklide devam ediyor.
Çadırkentte depremzedeler için sıcak tatlı seferberliği

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin yaraları sarılırken Hatay, 20 Şubat akşamı 3 dakika arayla yaşanan 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerle yeniden sarsıldı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde çadır kentte kalan depremzedeler için Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO-EBRAR gönüllüleri, sıcak tatlı hazırlayıp ikram ediyor.

Yıkımın yaşandığı illerden biri olan Hatay'da, depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Bir yandan enkaz çalışmaları sürerken, bir yandan da depremde etkilenen vatandaşların ihtiyaçları gideriliyor.

 Depremin ilk gününden itibaren yıkımın yaşandığı illerde aşevleri açan 4 kardeş yardım kuruluşu, depremzedelere sıcak yemek yemeğin yanı sıra Mersin'den gelen Umut Kervanı gönüllüsü tatlı ustası Ali Rusuk, seyyar tatlı kazanlarını depremzedeler için kurdu.

 Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Umut Kervanı gönüllüsü Ali Rusuk, "Mersin Tarsus'ta kalıyoruz. Depremin acı haberini duyar duymaz kardeşlerimize bir nebze yardımcı olabilmek için Hatay'a geldik. Arkadaşlarımız sıcak yemek verirken bizlerde sıcak tatlı veriyoruz. Bir nebze gönülleri hoş olsun istiyoruz. Onların üzüntüsünü paylaşıyoruz. Umarım yaptıklarımızı makbule geçiyordur. Tüm Türkiye'ye geçmiş olsun." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

 

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-