Depremzede olmaları yardım çalışması yapmalarına engel olmadı
Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremden ciddi olumsuz etkilenen illerden biri olan Adıyaman'da evlerini, akrabalarını, komşularını ve dostlarını kaybeden depremzedeler, yaşadıkları bunca acıya rağmen yardım gönüllüsü olarak çalışmaya devam ediyorlar.
Depremzede olmaları yardım çalışması yapmalarına engel olmadı

Depremin yaşandığı ilk günden bu yana Kahramanmaraş, Gaziantep, Diyarbakır ve diğer deprem bölgelerinin yanı sıra Adıyaman'da ciddi yardım çalışmaları yapan Umut Kervanı, IHO Ebrar, Yetimler Vakfı ve Avrupa Yetim Eli ile birlikte çalışmalarını sürdürüyor.

Yapılan çalışmalara tanıklık eden Adıyamanlı depremzedelerden Abdurrezzak Demir, Cebrail Gülmez, Mehmet Emin Üstün ve Mikdat Aslan, yaşadıkları acılara rağmen gönüllü olarak Umut Kervanı'nın yardım çalışmalarına katkı sunuyor.

Yaşadıkları acılar ve yaptıkları yardım çalışmalarına ilişkin İLKHA muhabirine konuşan depremzedeler, hayırseverlerden ve yetkililerden zor durumda olan Adıyamanlı hemşerileri için yardımlarını sürdürmeleri talebinde bulundular.

Adıyaman halkı ve tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten depremzede Abdurrezzak Demir, "2 büyük deprem yaşadık ve bu depremde akrabalarımızı, arkadaşlarımızı, komşularımızı kaybettik. Ancak buna rağmen halkımızın yanında olmak için Umut Kervanı, IHO Ebrar, Avrupa Yetim Eli ve Yetimler Vakfı adı altında yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Tüm yetkililerden Adıyaman'a destek çıkmalarını, yardım ulaştırmalarını istiyoruz." dedi.

Depremde yakınlarını, akrabalarını ve arkadaşlarını kaybettiklerini söyleyen Cebrail Gülmez, "Bu Enkaz çalışmalarında 2 gün üst üste yardıma koştuk. Umut Kervanı olarak elimizden geleni yapmaya çalıştık. Yardımlarımız devam ediyor. Hayırseverlerden, iş adamlarından Umut Kervanı'na, yardım kuruluşlarına yardım ulaştırmaya devam etmelerini istiyoruz." diye konuştu.

Depremzedelerden Mehmet Emin Üstün de, "Yaşanan büyük depremden dolayı Adıyamanlı hemşehrilerimize geçmiş olsun. Yakınlarını kaybedenlerin de başı sağ olsun. Bizler de yakınlarımızı kaybetmemize rağmen burada Umut Kervanı adına yardımlarımızı sürdürüyoruz. İhbar hatlarına gelen yardım çağrılarına dönüş yapıyoruz. Köy, ilçe, mahalle olmak üzere gelen çağrılara cevap vererek gerekli ihtiyaçları kendilerine iletiyoruz. Buradan tüm yardımseverlere sesleniyorum. Ellerinden gelen yardımı esirgemesinler. Burada halk gerçekten mağdur ve yardıma muhtaç durumda." şeklinde konuştu.

Yaşananların çok zor olduğunu vurgulayan Mikdat Aslan ise şunları kaydetti:

"İnşallah ülkemiz bu musibetten güzel bir çalışmayla çıkar. Depremzede olmamıza rağmen buradaki depremzedelere ulaşmaya çalışıyoruz. Umut Kervanı'nın yaptığı hayır faaliyetlerinde bulunmak bizim için ayrı bir mutluluk veriyor. Allah ölenlere rahmet, kalanlara da sabrı cemil nasip etsin. Bu hayır çorbasında bizim de bir tuzumuz olsun diyerek buradayız. Yaraları sarabildiysek ne mutlu bize. Tüm STK'lara buradan dua ediyoruz. Allah yardımcıları olsun. İnşallah en kısa zamanda yaralar sarılır." (İLKHA)

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-