Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına yardımcı olan besinler nelerdir?
Uzman eşliğinde yapılan diyetler her zaman daha sağlıklı ve uzun ömürlü olduğunu söyleyen Beslenme Uzmanı Diyetisyen Sibel Çevik, hiçbir besin tek başına doğrudan yağ yakmaz fakat dolaylı olarak yağ yakmamıza yardımcı olan besinler olduğunu altını çizdi.
Metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına yardımcı olan besinler nelerdir?

Bir besin tek başına mucize olamaz. Uzmanlar, kefir, yeşil çay, kırmızı biber, su ve kafeinin metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına ve zayıflamaya yardımcı olduğunu belirtiyorlar.

Birçok kişi fazla kilolarından kurtulmaya çalışırken diyet sırasında yaptığı yanlışlar nedeniyle başarılı olamıyor. Kilo vermede başarısız olmak kişinin psikolojisini ve günlük yaşamını da olumsuz etkiliyor.

Konu hakkında bilgi veren Beslenme Uzmanı Diyetisyen Sibel Çevik, "Kilolu bir birey diyete başlamaya karar verdikten sonra kendi başına ya da bir diyetisyen eşliğinde diyete başladığında diyetini sürdürülebilir olması çok önemlidir. Sürdürülebilir diyet demek diyete yazılan besinlere kolay ulaşılabilir ve bu diyeti hayatı boyunca yapabileceği bir diyet olması demektir. Doğru bir beslenme, günlük alınması gereken enerji ihtiyacına göre  sağlıklı ve dengeli beslenmesidir." şeklinde konuştu.

Sağlıklı beslenmenin 4 gruba ayrıldığını belirten Çevik, "Sağlıklı ve dengeli beslenmek te kişi günlük 4 besin grubundan da dengeli almalıdır. 4 besin gruplarımız; et ve et ürünleri, ekmek ve ekmek yerine geçen besinler, süt ve süt ürünleri, sebze ve meyve grupları olarak enerji ihtiyacına göre dengeli almasıdır. Aynı zamanda su, yürüyüş ve uykuyla desteklemesi gerekiyor. Bunları dengeli olarak yaptıktan sonra metabolizmayı hızlandıran besinleri eklediğiniz zaman kişi; sağlıklı, hızlı ve yağdan kilo vermiş oluyor." ifadelerini kullandı.

"Doğru bir beslenme günlük alınması gereken kişinin enerji ihtiyacı, sağlıklı ve dengeli beslenmektir"

Çevik, "Metabolizmayı hızlandıran besinler olarak kefir, yeşil çay, kırmızı biber, su ve kafeinleri sayabiliriz ama bunların da günlük alınması gereken miktarları da önemlidir. Kefiri günlük bir su bardağı kadar, kırmızı biberi 10 gramdan fazla tüketilmemesi, yeşil çayı günde 2-3 fincan ve kafeinin ise günde 300 miligramı geçmemesi gerekiyor. Su zaten kişinin kilosuna ve boyuna göre değişiyor ama genel anlamda 2-3 litre içilmesi yeterli olur. Bu saydığımız besinlerin metabolizmayı bilimsel olarak hızlandırır. Metabolizmanın hızlanması demek yağ yakımına destek vermesi demektir. Bunları günlük olarak kişi beslenme programına eklediği zaman hem metabolizmasını hızlandırmış olacak hem sağlıklı bir şekilde beslenmiş olacak hem de yağ yakımını desteklemiş olacaktır." diye belirtti.  

Bir besinin tek başına mucize olamayacağını dile getiren Çevik, "Herhangi bir besin tek başına mucize göstermez. Yani bir besini tüketerek hızlı bir şekilde kilo verelim ya da yağdan kilo verelim diye söyleyemeyiz. Her şey kombinelidir. Sağlıklı beslenmesi, haftanın 3 günü 30-40 dakika yürüyüş yapması, günlük 2-3 litre su içmesi ve en az 6-7 saat uyuması gerekiyor. Bunlar kombine olduğu için düzenli olarak yaptığı zaman hem sağlıklı beslenmiş olacak hem hızlı bir şekilde kilo vermiş olacak hem de verdiği kilolar kalıcı ve yağdan vermiş olacaktır. Maydanoz kürü ya da sabahları aç karnına içilen limonlu sular, bunlar sadece ödem atmaya yarıyor. Yoksa herhangi bir yağ yakımı üzerinde bir etkisi yoktur. Sağlıklı, kilo vermesi ve yağdan kayıp olması açısından hepsinin dengeli olması gerekiyor." dedi.

Kategori: Sağlık & Yaşam
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-