HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç’ten ‘Diyar Kule’ teklifi
Her hafta Diyarbakır’daki bir sorunu gündeme getiren HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, bu hafta Merkez Kayapınar ilçesine bağlı Talaytepe Mahallesi'nde bulunan TV ve radyo vericilerinin güvenlik altına alınmasına yönelik çözüm önerilerinde bulundu.
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç’ten ‘Diyar Kule’ teklifi

Haberin galerisi için tıklayın!

Sürekli hırsızlık olayları ile gündeme gelen Talaytepe’deki TV ve radyo vericileri için yetkililere önemli çözüm önerilerinde bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, burada güzel bir çevre düzenlemesi yapılarak Diyarbakır’ın sembolü haline gelecek, şehir turizm ve ekonomisine katkı olması için Talaytepe’ye ‘Diyar Kule’ yapılması teklifinde bulundu.

Diyarbakır’ın en yüksek kesimi olan Talaytepe de yıllardır ulusal ve yerel kanallara yayın akışını sağlayan uydu alıcılarının daha iyi yayın yapabilmesi için çözüm önerilerinde bulunan Dinç, sunduğu projeyle görüntü kirliliğinin ve asayiş problemlerinin de önüne geçileceğini ifade etti.

“Anten yığınları ciddi bir radyasyon yayarak halk sağlığını tehdit etmektedir”

Şuan ki uydu alıcılarının ciddi bir radyasyon yayarak halk sağlığını tehdit ettiğini ve görüntü kirliliğine neden olduğunu değinen Dinç, “Burası Diyarıbekir’imizin en yüksek rakımıdır. Talaytepe’de bu uydu alıcıları radyo ve televizyon vericilerinin olduğu bir merkezdir. Yıllardır bu tepe hem yerel hem de ulusal kanallara önemli yayın hizmeti vermektedir. Ancak son zamanlarda burası uyuşturucu bağımlıları ve hırsızların mekanı olmuş durumdadır. Bununla birlikte buradaki anten yığınları ciddi bir radyasyon yayarak halk sağlığını tehdit edip görüntü kirliliğini oluşturmaktadır.” dedi.

“Diyar Kule vesilesiyle peygamberler ve sahabeler şehrimizi kuş bakışıyla seyretmiş oluruz”

‘Diyar Kule’ vesilesiyle Diyarbakır’a turizm akışı ve ekonomik katkı sağlanacağını ifade eden Dinç, “İstanbul’daki ‘Çamlıca Kulesine’ benzeyen Talaytepe’ye de ‘Diyar Kule’ inşa edebiliriz. ‘Diyar Kule’ vesilesiyle buradaki tüm vericileri tek bir arada toplayıp çevredeki görüntü kirliliğinden kurtulmuş olacağız. ‘Diyar Kule’ vesilesiyle peygamberler ve sahabeler şehrimizi kuş bakışıyla seyretmiş oluruz. Yapılacak olan bu proje ile şehrimize hem turizm akışı hem de ekonomik katkı sağlanmış olacaktır. Aynı şekilde çevreyi ve halk sağlığını tehdit eden radyasyonlardan da kurtulmuş olacak radyo ve televizyonlar da kaliteli ve güvenli bir şekilde de yayın yapmış olacaktır.” ifadelerini kullandı. (AMED HABER)

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-