HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç’ten bir gencin polis tarafından darp edilmesine tepki
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Bağlar ilçesinde, bir gencin camiye gittiği esnada polis tarafından durdurulup darp edilmesini kınayarak, “Bazı çevrelerin, eski karanlık günlerin özlemi içinde yine iş başına geçtiğini gözlemlemekteyiz.” dedi.
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç’ten bir gencin polis tarafından darp edilmesine tepki


HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Bağlar ilçesinde Emre Elaltunterin isimli gencin polis tarafından darp edilip tutuklanmasına tepki gösterdi.

Dinç, avukatın itirazı sonucu serbest bırakılan Elaltunterin’i evinde ziyaret ederek, ona ve ailesine geçmiş olsun temennilerini iletti.

Ziyarette konuşan Dinç, ilçeye bağlı Kaynartepe Mahallesi’nde camiye gitmek isteyen bir gencin, 14 Aralık 2022 tarihinde polislerin GBT aramasına takıldığını, arama esnasında polislere bir an önce arama vazifelerini yapmalarını ve yatısı namazı için camiye geç kalmak istemediğini söylediğini aktardı.

Bunun üzerine polisin, hiçbir hukuki ve yasal dayanağı olmaksızın görevini kötüye kullanarak, gence orantısız güç kullanarak sokak ortasında, fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladığını belirten Dinç, “Toplumun can ve mal emniyetini sağlaması gereken polisin bu kötü tutumu kabul edilemez. Bu durum Müslüman bir coğrafyada ve sahabeler şehri Diyarıbekirimizde yaşanması asla kabul edilemez.” Dedi.

Dinç, “Polis şiddetine uğrayan vatandaşımız, apar topar karakola götürülüp orda da her türlü kötü muamele ile karşılaşmıştır. Gözaltına haksız bir şekilde tutulan bu vatandaşımız daha sonra savcılığa sevk edilerek tutuklanmıştır. 28 Aralık 2022 tarihine kadar cezaevinde haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklu bulunan vatandaşımız daha sonra serbest bırakılmıştır.” İfadelerini kullandı.

“Sosyal medyaya düşen görüntüler olmasa haksız bir zulümle tutuklu kalacaktı”

“Bu yaşanan elim hadise bize gösteriyor ki devletin gücünü kötüye kullanmak isteyen bazı çevreler, eski karanlık günlerin özlemi içinde yine iş başına geçtiğini gözlemlemekteyiz.” Diyen Dinç, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Olayın yaşandığı mahalde polisin adeta terör estirdiği ve delilleri kararttığı görülmektedir. Savcılığa çıkarılan vatandaşımız, savcılığa güvenlik kameralarına bakılmasını ve suçsuz olduğunu talep etmiş, savcılık güvenlik ve MOBESE kameralarının açılmadığını öne sürerek vatandaşımızı tutuklatarak mağdur olmasına neden olmuştur.

Polisin sert tavrına karşılık vatandaşımızın, ‘Allah’a güveniyorum, camiye geç kalıyorum’ sözlerinden dolayı cezalandırılması; hukuk garabetinden başka bir şey değildir.

Sosyal medyaya düşen görüntüler olmasa bu genç haksız bir zulümle tutuklu kalacaktı.

Kamera kaydına rağmen savcılığın tutuklaması kusuru olan ve görevini kötüye kullanan memurları korumaya çalışması ve valiliğin resmi açıklamasında hâla bu genci suçlayıcı bir açıklama yapması esef verici ve ürkütücüdür.

Keşke kameralardan korktuğunuz kadar Allah’tan korksaydınız.

Allaha güveniyorum dediği için bir insana attığınız yumruğun karşılığını Allah size göstersin.

Bu memlekette huzur olmasını istemeyenler hep olmuştur birileri hala bunun çabasındadır memleket tam huzur bulacak derken bu tür tahkir ve tahriklerle milletin sinir uçlarıyla oynayan birileri çıkıyor.

Umarız mesele sümen altı edilmez ve milletin gözünü boyamak için geçiştirilmez. Adalet en fazla, bu işte sorumluluğu olan yetkililerin boynundadır. Adaletsizlik eden her yönetici bu memleketi temelinden sarsıp güven ortamını yok etmektedir. Adalete çağrı yapıyoruz. Hepimiz bu gencimiz gibi Allah’a ve O’nun adaletine güveniyoruz.

Bu yaşanan olaydan dolayı, mağduriyet yaşatanları kınıyor. Sorumluların hukuk önünde hesap vermelerini kamuoyuna duyuruyoruz.”

Emre Elaltunterin isimli genç, 14 Aralık 2022’de saat 18.00 sıralarında polis tarafından durdurularak darp edilmiş, olayın sosyal medyada yankı bulmasının ardından darp olayına karışan 2 polis açığa alınmıştı.

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-