Diyarbakır’da bir gencin darp edilmesine ilişkin 2 polis açığa alındı
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bir gencin darp edilmesine ilişkin olaya karışan 2 polis, olaydan günler sonra medyaya yansıyan görüntülerin ardından açığa alındı.
Diyarbakır’da bir gencin darp edilmesine ilişkin 2 polis açığa alındı


Olay, 14 Aralık saat 18.00 sıralarında merkez Bağlar ilçesinde meydana geldi.

İddialara göre E.E. isimli bir genç, “Narko Alan Uygulama” noktasında durumundan şüphelenilerek durduruldu.

Yaşanan tartışma sonucu polislerden bazıları genci darp ederek gözaltına aldı.

E.E, çıkarıldığı mahkemece “görevi yaptırmamak için direnme suçu” iddiasıyla tutuklandı.

E.E, avukatının yaptığı itiraz sonucu 28 Aralık’ta adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Söz konusu darp olayına ait cep telefonu görüntülerinin sosyal medyada yayılmasının ardından Diyarbakır Valiliği de bir açıklama yaparak 2 polisin açığa alındığını duyurdu.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, “Durumundan şüphelenilerek durdurulan E.E. isimli vatandaşın yapılan kaba üst aramasında, pantolonunun arka cebinde bıçak olduğu anlaşılmış, bıçağın ele geçirilmeye çalışıldığı esnada şahıs, kolluk görevlilerine saldırgan tavırlar göstererek mukavemette bulunmak suretiyle bir kolluk görevlisinin parmağının kesilmesine sebebiyet vermiştir.

Şahsın kademeli olarak zor kullanılmak suretiyle etkisiz hale getirilmeye çalışıldığı sırada orantısız güç kullandığı belirlenen 2 personel açığa alınarak hakkında soruşturma başlatılmıştır.” Denildi.

Ancak mahkeme tutanaklarına yansıyan bilirkişi raporunda, şahsın polise fiziksel bir saldırısının olmadığına ilişkin bilgiler yer aldı.

Avukatının yaptığı itiraz sonucu olay yeri kameraları incelenerek olay bilirkişi raporuna yansıdı.

Bilirkişi raporunda, “E.E. isimli şahsın, mevcut görüntülerde polis memurlarının elinde bulunan bıçağı almaya çalıştığının görülmediği, polis memurlarına yönelik herhangi bir fiziksel saldırısının bulunmadığı, polis memurlarının kendisine müdahale ettiklerinin görüldüğüne…” ifadelerine yer verildi.

Avukatının itirazını değerlendiren mahkeme, E.E’nin serbest bırakılmasına karar vermişti. 

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-