Harabe evde yaşam mücadelesi veren ailenin evi Umut Kervanı öncülüğüyle onarıldı
Umut Kervanı, hayırseverlerin desteğiyle Diyarbakır'ın Çarıklı Mahallesi'nde 2 odalı harabe evde yaşam mücadelesi veren Çelik ailesinin evini onararak mobilya ihtiyaçlarını karşıladı.
Harabe evde yaşam mücadelesi veren ailenin evi Umut Kervanı öncülüğüyle onarıldı

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik yurtiçinde yurtdışında yardım faaliyetlerini sürdüren Umut Kervanı, Diyarbakır'a bağlı Çarıklı Mahallesi'nde 2 odalı harabe evde yaşam mücadelesi veren 9 nüfuslu Çelik ailesinin dramına hayırseverler sessiz kalmadı.

Harabe evde yaşamaya çalışan aile, Diyarbakır Umut Kervanına başvurdu. Umut Kervanı yetkilileri, hayırseverlerin yardımıyla başlattığı evin bakım ve onarımını bitirerek aileye teslim etti. Yetkililer ayrıca evin içine de eşya ile donattı.

Konu hakkında konuşan Diyarbakır Umut Kervanı Başkan Yardımcı Abdurrahim Karadeniz, "Diyarbakır Umut Kervanı olarak mağdur bir ailemizin evini onardık. Daha önce mağdur olduğuna dair bize bilgi geldi. Evin tespitini yaptık, gerçekten kullanılamayacak haldeydi. Çocuklarıyla beraber bu evde yaşıyorlardı. Bizler de bu tespiti hayırseverlerle paylaştık. Allah'a şükürler olsun hayırseverlerimiz bu mağdur ailemize el uzattılar. 15 gün içerisinde evin tamiratını yaptık. Çocuklara ranza getirdik, çamaşır makinesi, fırın, buzdolabı, TV, oturma grubu temin ettik. Banyo, lavabo ve mutfağı onardık, evin altını parke yaptık. Evi kullanılacak bir şekilde aileye teslim edeceğiz. Hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz, Allah hayırlarını kabul etsin." şeklinde konuştu.

Çelik ailesi ise emeği geçen Umut Kervanı yetkilileri ile hayırseverlere teşekkür etti.

 

Kategori: Sağlık & Yaşam
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-