Okul giderleri velilerden alınmadığı gibi cami masrafları da cemaatten alınmamalı
Diyarbakır'da başta tarihi camiler olmak üzere birçok caminin elektriğin kesilmesi ve bazılarına da borç tebligatlarının gitmesi durumunu değerlendiren Din Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldız, bunun Türkiye'ye yakışmayan bir durum olduğunu söyledi.
Okul giderleri velilerden alınmadığı gibi cami masrafları da cemaatten alınmamalı

Tüm resmî kurumların giderleri devlet tarafından karşılanırken camilerin ısıtma-soğutma masraflarının halka ödettirilmesine tepkiler devam ederken Din Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Diyarbakır Şube Başkanı Mevlüt Yıldız, okul giderlerinin veliden alınmadığı gibi cami masraflarının da cemaatten alınmaması gerektiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi camiler başta olmak üzere birçok caminin borçlarından dolayı elektrikleri kesildi. Camilerde aydınlatma giderleri kurum tarafından karşılanırken diğer masrafların halkın karşılaması uygulamasına tepkiler devam ediyor.

Son kaç yıldır camilerin ısıtma-soğutma sistemine yönelik fatura sıkıntısının olduğunu belirten Yıldız, "Bunu defaatle bunu dilerdik. Gerçekten Türkiye'ye yakışmayan bir durumdur. Çünkü diyoruz ki Türkiye yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkedir ve bu ülkede elektrik paralarının vatandaştan alınması üzüntü vericidir. Bu ülkemize yakışmayan bir durumdur. Daha önce siyasilere aktardığımız gibi bugünde basın aracılığıyla devlet büyüklerine iletiyoruz. Camilerin bu tür giderlerini devletin kendi bütçesinden ödemesidir." dedi.

"Yetkililerin Diyarbakır'ı bu ayıptan kurtarmaları gerekiyor"

Söz konusu durumdan hem vatandaşların hem de cami görevlilerinin mustarip olduğunu ifade eden Yıldız, "Vatandaş, 'cami soğuk olduğundan gelmem, bu borcu üstlenmem' derken görevli hocamız da zor durumda kalmış oluyor ve hatta cemaatin tepkisine maruz kalıyor. Yeri geldiğinde 'cami resmi kurumdur' deniliyor. Bütün resmî kurumların masraflar genel bütçeden ödendiği gibi madem camilerde resmi kurumsa devlet bu masrafı karşılasın. Okulun giderleri veliden alınmadığı gibi cami masrafları da cemaatten alınmasın." ifadelerini kullandı.

Yıldız, "Bu durum Diyarbakır'a yakışır bir şey değil. Kente ister yerli ister yabancı turist gelsin, Diyarbakır hak ettiği yerde olması gerektiğini söylüyoruz ve söylemeye de devam edeceğiz. Diyarbakır, Anadolu'nun İslam'a açılan ilk kapısıdır. Diyarbakır halkı, burada metfun bulunan sahabenin torunlarıdır. Müslüman bir devlet olarak yetkililerin Diyarbakır'ı bu ayıptan kurtarmaları gerekiyor." şeklinde konuştu.

Kategori: Yerel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-