HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Vatandaşların Eğil’e ulaşımı engelleniyor
Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde bulunan barajın karşı tarafında oturan köylere ulaşım sağlayan feribotun çalışmamasını ele alan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, valilerin ve birçok idari amirlerin verdiği köprü sözünün bir an önce gerçekleşmesi gerektiğini belirtti.
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Vatandaşların Eğil’e ulaşımı engelleniyor

Haberin videosu için tıklayın! Haberin galerisi için tıklayın!

Diyarbakır’daki sorun ve sıkıntıları inceleyip, yetkililere sorunlarla birlikte çözüm önerilerini de sunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç; Eğil ilçe Başkanı Ali Durgunsu ve beraberlerindeki heyet ile birlikte mağduriyet yaşayan köy muhtarlarıyla bir araya gelerek yaşanan ulaşım sorununu yerinde inceledi.

Eğil ilçesinde bulunan baraj nedeniyle; ilçe ile köyler arasındaki ulaşımın feribot olduğunu ve bu feribotunda sürekli bozulduğunu ifade eden Dinç, yetkililere seslenerek vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için köprü ile teleferik sisteminin yapılmasını ve feribotun sürekli çalışır halde olması gerektiğini vurguladı.

“Tek ulaşım aracı olan feribot düzenli bir şekilde çalışmıyor”

Bu hafta Diyarbakır’ın Eğil ilçesindeki sorunları ele aldıklarını belirten Dinç, “Yıllar önce burada bir baraj yapıldı. Bu baraj yapılmadan önce karşı tarafa geçmek için bir köprü vardı. Köyde yaşayan binlerce vatandaşımız bu köprüyü kullanarak ilçeye ulaşım sağlıyorlardı. Ancak bu barajın yapılmasından sonra o köprü suyun altında kaldı. Vatandaşlar buraya getirilen feribot ile ilçeye ulaşımlarını sağlamaya başladılar. Ancak bu feribot düzenli bir şekilde çalışmıyor. Bu şekilde karşıda oturan vatandaşların Eğil’e ulaşımı engelleniyor. Vatandaş bu konuda ciddi sıkıntı yaşıyor.” dedi.

Kategori:
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal
-