HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Kamu malını israf eden belediye vatandaşa hizmet etsin
Diyarbakır’daki sorunları her hafta ele alarak örnek bir çalışma yapan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, merkez Sur İlçesine bağlı Dicle (Bağıvar/Kabi) Mahallelisinin yaşadığı sorunları yerinde görerek yetkililere seslendi.
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Kamu malını israf eden belediye vatandaşa hizmet etsin

Haberin galerisi için tıklayın!

Mahalleli tarafından davet edilen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Sur ilçe Başkanı Ercan Şenol ve beraberlerindeki heyet mahalleye giderek halkın yaşadığı sorunları bire bir incelediler.

Genel olarak halkın altyapı, üstyapı ve doğalgaz sorunlarının olduğunu gören Dinç, burada açıklamalarda bulunarak yetkililere seslendi.

Dicle Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların yaşadıkları sıkıntıların belediye için büyük bir ayıp olduğunu dile getiren Dinç, sorunların yanında çözüm önerilerinde de bulundu.

“Vatandaş kendi evine gitmek için çamurlu yollarda yürümek zorunda kalıyor”

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesine bağlı Dicle (Bağıvar/Kabi) Mahallesi’nde ikamet edenlerin talep ve şikâyetleri doğrultusunda mahalleye geldiklerini belirten Dinç, mahallelinin sorunlarını dinledikten sonra şu açıklamalarda bulundu:

“Mahallenin ortasında bir kanalizasyon geçiyor. Bu kanalizasyon Mahallenin içerisinden geçtiği için öğrenciler okula giderken bu kanalın üzerinden atlamak durumunda kalıyorlar. Bununla birlikte bu köyün bir tarafına doğalgaz çekilmiş, diğer tarafına ise doğalgaz henüz çekilmemiş. Mahallenin yolları da sıkıntılı durumdadır. Vatandaşlar kendi evlerine gitmek için çamurlu yollarda yürümek zorunda kalıyorlar.”

“Buradaki sorunlar belediye için büyük bir ayıptır”

Mahallenin sorunlarını sıraladıktan sonra örnek muhalefet anlayışıyla sorunların yanında çözümü de sunan Dinç, “Siz, aynı mahallede bir pazar varken yanına ekstra bir pazar yaparak kamu malını israf ediyorsunuz. Aynı şekilde festivallerle milyonları da israf ediyorsunuz. Maalesef israf için imkânlar var ama vatandaşa hizmet için imkân yok diyorsunuz. Vatandaş burada kanalizasyon kokusu içinde yaşıyor. Bu mahalleli gece lağımdaki sinekler yüzünden uyuyamıyor. Belediye acilen bu mahalleye hizmet getirmeli. Artık israf değil hizmet yapın. Buradaki sorunlar belediye için büyük bir ayıptır. Kanalizasyon acilen kapatılmalı, yollar düzenlenmeli ve mahallenin diğer yarısına verilen doğalgaz tüm mahalleye verilmeli. Vatandaşların mağduriyetleri bir an önce giderilmelidir.” dedi. (AMED HABER)

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-