Tekdemir'den Eğitim Sen'in ayet ve hadis hazımsızlığına tepki
Diyarbakır Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ramazan Tekdemir "Ağızlarından 'bilimsel ve laik eğitim' lafı düşmeyen çevrelerin, Diyarbakır'ı 'Ermenilerin yoğun yaşadığı bir şehir' olarak tarif etmeleri cahilliklerini gösteriyor." dedi.
Tekdemir'den Eğitim Sen'in ayet ve hadis hazımsızlığına tepki

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir okul müdürünün, velilere ayet ve hadisli davetiyeler göndermesi, Eğitim-Sen'i rahatsız etti.

"Okullarda bu tür dini vurguların yapılmasının laiklik için doğru olmadığını" öne süren Eğitim-Sen, "davetiye gönderilenler arasında Müslüman olmayan velilerin de olabileceği" bahanesine sığındı.

Eğitim-Sen'in bu tavrına sosyal medya hesabından tepki gösteren Diyarbakır Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ramazan Tekdemir "Diyarbakır Kayapınar'da bir okulumuzda velilerin toplantıya ayet ve hadisli bir davetiyeyle çağrılması, İslam düşmanlığını sözde inanç özgürlüğüyle maskeleyen, çatışma, şiddet ve insanların farklılıkları üzerine bina edilmiş bölücü zihniyetten beslenen kesime yine dert olmuş." dedi.

"Toplumun inancıyla olan sorunları, insanlıklarını ve sendikacılıklarını gölgeleyen ve sorgulatan inanç hazımsızlarının, bu türden basitlik ve kofluklarla öğrenci ve velilerimiz ile okul yöneticilerimiz üzerinde baskı kurmaya tevessül etmelerine sessiz kalmayacağız." diyen Tekdemir, "Öğrencilerinin ve ebeveynlerinin inançlarını tanıyıp saygı duyan, çocuğun ebeveynin inancı doğrultusunda eğitim görmesi hakkını idari pratiğe yansıtan, toplumun inancı konusunda gerekli hassasiyeti gösteren eğitimcilerimiz yalnız değildir." ifadelerini kullandı.

Tekdemir, "Sakız misali ağızlarından 'bilimsel ve laik eğitim' lafı düşmeyen çevrelerin, Diyarbakır'ı Ermenilerin yoğun yaşadığı bir şehir olarak tarif etmeleri, cahilliklerini ifşa ediyor, kendilerini komik duruma düşürüyor, içinde yaşadıkları şehre ne kadar yabancı olduklarını açık ediyor" dedi.

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-