HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Vatandaşların parası israf ediliyor
Diyarbakır Bağlar ilçesinde bir dizi temaslarda bulunmak üzere inceleme yapan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Bağcılar mahallesinde atıl durumdaki iki adet kapalı semt pazarlarının kamu malına ciddi anlamda zarar verildiğini ifade etti.
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Vatandaşların parası israf ediliyor

Haberin galerisi için tıklayın!

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Bağlar İlçe Başkanı Orhan Zeren ve beraberlerindeki heyet, Merkez Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi'nde bulunan kapalı ‘Jiyan Bazara Taxe / Jiyan semt pazarı’ ve ‘Bağlar Semt Pazarı’nda incelemelerde bulundu.

Yıllar önce Bağcılar mahallesinde yapılan ‘Jiyan Semt Pazarı’ için milyonlarca para harcandığını vurgulayan Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, yapılan pazarın atıl durumda olmasına rağmen aynı mahallede tekrardan kapalı ‘Bağlar Semt Pazarı’nın yapılmasının israf olduğunu vurgulayıp, yetkililere çağrıda bulundu.

“Acaba yetkililerin bu pazar ile ilgili nasıl bir projesi, nasıl bir amacı vardır”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Başkanı Dinç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi veya ilçe belediyelerin acil bir şekilde bir denetim mekanizmasını oluşturup tespit edilen sıkıntıların anında çözülmesi gerektiğini söyledi.

Yaptığı incelemeler sonucunda açıklama yapan Dinç, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün de Bağlar ilçesinin Bağcılar mahallesindeyiz. Yıllar önce burada ‘Jiyan Bazara Taxe’ Jiyan semt pazarı’ yapılmış milyonlarca para harcanıp israf edilmişti. Ancak yapılan bu pazar üç yıldan fazladır atıl durumdadır. Acaba yetkililerin bu pazar ile ilgili nasıl bir projesi, nasıl bir amacı vardır. Bunca masrafın ve imkanların bu şekilde israf edilmesine nasıl bir çözüm buluyorlar bizde beklemekteyiz. Atıl durumda olan bu pazar yetmezmiş gibi aynı mahallede tekrardan bir pazar yapılmış ve halen aktif hale gelmemiş. Bu atıl pazarların sadece kendileri harap olmamış. Aynı şekilde bunların önünde özel güvenlik görevlileri duruyor. Atıl durumda olan pazarların önünde bekleyen güvenlik görevlilerine verilen ücretler kamu malında israfın nedenli fazla olduğunu gösteriyor.”

“Vatandaşa faydalı projeler var iken aynı mahallede iki tane atıl pazarın olmasını ne ile izah edeceksiniz”

Son olarak yetkililere çağrıda bulunan Dinç, "Biz yetkililere şunu söylüyoruz, kamu malının bu şekilde israf edilmesine siz nasıl müsaade ediyorsunuz. HÜDA PAR’ın iktidarında kamu malının bu şekilde israf edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Atıl durumda olan pazarlar için israf edilen paralar ile bir eğitim yuvası, çocuk kreşi veya vatandaşın faydasına olan spor tesislerine çevrilebilir. Vatandaşa faydalı projeler var iken aynı mahallede iki tane atıl pazarın olmasını ne ile izah edeceksiniz. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi veya ilçe belediyeleri acil bir şekilde bir denetim mekanizması oluşturup nerede bir sıkıntı var ise bunları tespit ederek, çözüme kavuşturmalıdır diyoruz.” dedi. (AMED HABER)

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-