TOKİ mağdurlarından HÜDA PAR’a teşekkür ziyareti
Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesindeki bazı TOKİ konutlarının uzun süredir teslimatı gerçekleştirilmiyordu. Bunun üzerine hak sahiplerini ziyaret ederek yaptığı açıklamalarla sorunlarını dile getirip duyulmasını sağlayan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç'e TOKİ mağdurlarınca teşekkür ziyareti yapıldı.
TOKİ mağdurlarından HÜDA PAR’a teşekkür ziyareti


Geçtiğimiz günlerde HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Yenişehir ilçesi Üçkuyu Mahallesi’nde 2020 yılında ihalesi yapılan 2 bine yakın konutun hak sahiplerine teslim edilmemesi nedeniyle mağdur olduklarını belirten hak sahipleriyle bir araya gelmişti.

TOKİ tarafından mağdur edildiklerini söyleyen vatandaşlar yaşadıklarını tek tek Dinç’e anlatarak sorunlarının bir an önce giderilmesi için yetkililerden çözüm beklediklerini ifade etmişler bunun üzerine Dinç, basın açıklaması yapmış ve neticede mağdurların sesini duyurmaya çalışmıştı.

Dinç’in sesini duyan yetkililer kendisini arayarak TOKİ mağdurlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli adımların atılacağını söylediler.

Mağdur vatandaşların konutlarının hak sahiplerine iadesi başlayacağını sosyal medya hesabından duyuran Dinç, “TOKİ teslimatında yaşanan sorunu dile getirmiştik. Elhamdülillah, TOKİ teslimatı sorunu da çözüme kavuşuyor. TOKİ’lerin teslimatı 21 Ekim-16 Kasım arasında yapılacağını belirtiler. Geçte olsa olumlu bir gelişme. Vatandaşlarımıza hayırlı mübarek olsun.” dedi.

Tüm bu gelişmelerin üzerine konutları teslim edilemeye başlanan TOKİ mağdurları kendi seslerini duyurulmasında büyük emeği geçen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı’na gelerek Faruk Dinç’e teşekkür ettiler.

“Acil bir şekilde teslimatı yapılmayan diğer konutların da vatandaşlara teslim edilmesini istiyoruz”


Ziyaretin ardından TOKİ mağdurlarıyla birlikte bir açıklama yapan Dinç, “Geçen hafta TOKİ teslimatıyla ilgili yaşanan mağduriyeti dile getirmiştik. Bu mağduriyeti dile getirdikten sonra elhamdülillah yetkililer bizi aradı. Aynı şekilde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden de mağdur edilen kardeşlerimiz arandı. Bunun akabinde 635 konut bulunan 1. Etap konutları sahiplerine teslim edildi.” dedi.

Teslimatın gerçekleştiği için yetkililere teşekkür eden Dinç, şu ana kadar gerçekleştirilen teslimatın yetersiz olduğunu şu ifadelerle belirtti:

“Bu vesileyle duyarlı olan yetkililere teşekkür ediyoruz. Ancak bu teslimat yetersizdir. Çünkü içinde yüzlerce konut bulunan 3 ve 4. Etaplar halen teslim edilmemiştir. Bu vesileyle yetkililere tekrardan çağrıda bulunuyoruz. Bu vatandaşlarımız bu konutlar için yeterince beklediler. Acil bir şekilde teslimatı yapılmayan konutların vatandaşlara teslim edilmesini istiyoruz.”

“Diyarbakır’ımızın neresinde bir sorun ve sıkıntı varsa Allah’ın izniyle HÜDA PAR orada olacak”

Mağdurların konutlarına kavuşmalarının kendilerini sevindirdiğini belirten Dinç, “Ayrıca yaptığımız açıklama sonrasında konutları teslim edilen vatandaşlarımızdan bir heyet, İl Başkanlığımıza gelip bizlere teşekkür etmek istediler. Bizlerde kendilerine teşekkür ediyoruz. En az bizlerde onlar kadar sevindik. Onların evlerine taşınması bizi mutlu etti. Son olarak şunu söylüyorum, Diyarbakır’ımızda nerede bir sorun ve sıkıntı varsa Allah’ın izniyle HÜDA PAR orada olacak, o sorunun çözümü için uğraşacak takipçisi olacaktır.” şeklinde konuştu.

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-