Silvan'da yayaların kullandığı yola "üstgeçit ve ışıklandırma yapılsın" talebi
Diyarbakır-Silvan Caddesi'nde öğrenci ve vatandaşların kullandıkları yol üzerinde trafik kazalarının meydana geldiğini belirten HÜDA PAR Silvan İlçe Başkanı Adnan Balyen, üstgeçit ve trafik ışıkları yapılması için yetkililere seslendi.
Silvan'da yayaların kullandığı yola

Diyarbakır-Silvan Caddesi üzerinde 5 tane özel dershane ve 5 okul olduğunu ve cadde üzerinde trafik ışıklarının olmamasından dolayı sık sık kazaların yaşandığını belirten Balyen, yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde üstgeçit ve 3 Yol kavşağına trafik ışıkları yapılması çağrısında bulundu.

Aynı yolda 2 Ekim’de motorlu kurye ve polis aracının çarpması sonucu motorlu kurye ağır yaralanmış ve kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yoğun bakıma alınmıştı. Yaklaşık bir hafta yoğun bakımda kalan 2 çocuk babası olan kurye tedavi gördüğü hastanede vefat etmişti.  

Silvan ilçesinin merkez Yenişehir ve Bahçelievler Mahalle sakinleri, yolun karşısına geçmek için üstgeçit ve trafik ışıklarının konulmasını istediler.

Yaşanan mağduriyetler üzerine  bir açıklama yapan Balyen, “Silvan’ın girişinden çıkışına kadar yaklaşık 3 kilometredir. Bu 3 kilometre boyunca sağında ve solunda 5 tane özel dershane ve 5 okul var. Bu yolda onlarca  vaka olmuş. Orta refüje tel örgü ve 3 tane üstgeçit yapılması için defalarca kaymakamlara söyledik. Ayrıca onlarca köyü Silvan’a bağlayan yolun kavşağında trafik ışıkları yok. Defalarca dile getirdiğimiz halde trafik ışıkları yapılmadı. Daha bir hafa önce bir genç trafik ışıkları olmadığı için vefat etti. En kısa zamanda üstgeçit yapıp refüjü de tel örgü ile kapatarak halkın gidiş ve gelişlerini engellemeleri gerekir.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-