Karasüngür Mahallesi elektrik hizmeti bekliyor
​Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Karasüngür Mahallesi (Geliyé Buka) sakinleri, enerji kablolarını evlerine taşıyacak elektrik direkleri ve trafo istiyor.
Karasüngür Mahallesi elektrik hizmeti bekliyor

Çınar ilçesinin Karasüngür Mahallesine bağlı Çınarer Mezrası elektrik aboneliği olmasına rağmen birçok hizmetten mahrum kalmış.

Onlarca elektrik abonesinin olduğu Çınarer Mezrası'nda hanelere enerji taşıyan direkler olmadığından mahalle sakinleri kendi imkanlarıyla tahta direkler dikerek enerjilerinin aktarımını sağlıyor.

Mahalle sakinleri, direklerin devrilmesi halinde olabilecek tehlikeye dikkat çekerken onlarca hanenin olduğu mahallede herhangi bir trafonun kurulmadığına da dikkat çekti.

Mahalleli ikamet bölgelerine enerji taşıyan elektrik kabloları için hem direk hem de kontrolünün sağlanabileceği bir trafo istiyor.

Konuya ilişkin DEDAŞ'tan edinilen bilgilere göre, bahse konu mahalledeki sorunun giderilmesi için etüd çalışması başlatıldığı, etüd çalışmalarının ardından enerji nakil hattı dahil eksikler belirlenerek giderilmesine yönelik gerekli çalışmaların yapılacağı öğrenildi. 

Kategori: Yerel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-