Engelli Musab'ın umre hayali gerçek oluyor
Diyarbakır'da ikamet eden spastik engelli Musab, küçüklüğünden beri hayal ettiği mübarek topraklara kavuşmanın sevincini yaşıyor.
Engelli Musab'ın umre hayali gerçek oluyor

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde küçüklüğünden beri Allah'ın evini ziyaret etmenin hayali ile yaşayan 22 yaşındaki Musab Cağlı isimli genç, imkansızlığın verdiği çaresizlikle beklerken bir hayırseverin umre ziyareti için tüm masrafları karşılaması, hayaline kavuşma fırsatı sundu.

Umre ziyaretini yapmak başvuru işlemlerini başlatan Musab, yaşadığı sevinci paylaşırken hem kendisi hem de müracaat ettiği İnzar Turizm yetkililerini duygulandırdı.

Umulmadık bir anda kendisine mübarek yolların kapılarının aralandığına işaret eden Musab, "Ramazan ayında evimize beni ziyarete gelen birisi bana 'Musab sen hiç umreye gitmiş misin?' diye sorunca 'Maalesef gidemedim' dedim. O şahıs 'Musab, Allah-u Teala beni senin ayağına gönderdi. Seni Kâbe'ye göndermek için geldim' deyince çok sevindim, mutlu oldum. Rabbim ondan razı olsun." dedi.

Musab Cağlı

"Binlerce kez şükürler olsun, Allah kabul etmiş ki O'nun evine gidiyorum"

Musab, "Kayıt olmak için İnzar Turizm'e geldim. Allah kendilerinden razı olsun. İnşallah Allah'ın evine gideceğim. Şu an çok mutluyum, heyecanlıyım. Kâbe'ye gitmek için hazırlık yapıyorum. Allah'a binlerce kez şükürler olsun Allah kabul etmiş ki O'nun evine gidiyorum. Efendimizin yanına gidip Müslümanlara dua edeceğim." ifadelerini kullandı.

Kutsal topraklarda yapacağı duaları da paylaşan Musab, "Kabe'de el açıp 'Allah'ım Filistin'e, Kudüs'e yardım et. Bütün Müslümanlara yardım et. Zulüm ve işkence görmüş kimselere yardım et, onları bu durumdan kurtar. Allah'ım tüm Müslümanlara nasip et, benim gibi olanlara nasip et' duasında bulunacağım." şeklinde konuştu.

Kendilerine yapılan başvuruyu değerlendiren İnzar Turizm yetkililerinden Şahin Elelçi, tek gayelerinin Allah'ın misafirlerine hizmet etmek olduğunun altını çizerek Musabın yaşadığı sevinç üzerinden aynı mutluluğu tüm Beytullah aşıklarının yaşaması temennisinde bulundu.

Şahin Elelçi

"Amacımız Allah'ın misafirlerine gereği gibi hizmet etmek"

İnzar Turizm olarak çalışma gaye ve prensipleri hakkında bilgi veren Elelçi, "Rabbimizin 'Allah için hac ve umreyi tamamlayın, yerine getirin' fermanıyla İnzar Turizm olarak yol çıkmış ve bu hizmeti esas alarak çalışmamızı gerçekleştiriyoruz. Bu kutlu ve mübarek çalışma için İnzar Turizm olarak yıllardır bu hizmetin içerisinde bulunmaktayız. Asıl amacımız Allah'ın misafirlerine gereği gibi hizmet etmek. Nitekim o misafirlere hizmet etmek bizler için şereftir." diye belirtti.

En son pandemi süreciyle birlikte 2 yıllık beklemenin ardından yollarına devam etiklerine vurgu yapan Elelçi, "Eylülü bitirip ekim ayı umre programını tamamladık. İnşallah 13 ekimde kafilemizle birlikte Allah'ın evini ziyarete gideceğiz. İnşallah bu ekimle sınırlı kalmayıp sonraki aylarımızda da yoğun bir şekilde devam edecektir. İnşallah misafirlerimize gerekli hizmeti sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

"Kabe'ye gitmek, orayı görmek bir aşk ve sevda işidir"

Umre ziyareti için İnzar Turizm'e başvuran Musab'ın durumu hakkında konuşan Elelçi, "Öncelikle Musab kardeşimizin bu davranışı bizleri duygulandırmış ve bir o kadar da mutlu etmiştir. Zira Allah'ın evine gidebilmek için bir sürü sebepler varken Musab kardeşimizin bedensel durumu itibariyle engel teşkil etmediğini duygu ve düşüncelerinden öğrenmiş bulunmaktayız. Dolayısıyla bu yola fiziki değil, aşk ve sevda ile gittiğini görüyoruz. Belki bu kardeşimiz şahsi olarak konuşmuş olabilir ama kendi durumunda olan Beytullah aşıkları adına konuşmuştur. Gerçekten bu bir aşk ve sevda işidir. İnşallah Musab gibi bütün kardeşlerimiz de hayırseverlerin desteği ile gider ve o aşkın sofrasından nasiplenirler. Allah, Musab kardeşimizi de orada nasiptar eylesin." temennisinde bulundu.

Her alanda olduğu gibi turizm sektöründe de oluşan maliyet artışına dikkat çeken Elelçi, "Özellikle hac ibadetini yapmak güç duruma gelmiş bulunmaktadır. Yani hacca gitmek ciddi bir maliyet istiyor. 23 bin küsür lira olan umre ziyaretleri içinde Musab kardeşimiz gibi imkânı olmayan nice kardeşlerimizi duyuyoruz. Bu münasebetle nasıl ki bir hayırsever Musab kardeşimizin umreye gitmesine vesile olmuşsa aynı durumda olan diğer kardeşlerimizin de Beytullah'ı görmesini, Allah Resulü'nün huzuruna çıkmasını, Uhud'a gitmesini ve böylelikle Allah Resulü Aleyhisselatu Vesselamın yaşadıklarını bizzat tüm duygu ve düşünceleriyle yaşamalarını istiyoruz." dedi.

Musab Cağlı, yarın uçakla İstanbul'a ve oradan da Medine'ye doğru yolculuğa çıkacak.

 

Kategori: Sağlık & Yaşam
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-