Yapıcıoğlu: Dürümlü ve 6-8 Ekim katliamları tarihte eşine az rastlanan bir durumdur
Memleket gezileri kapsamında ziyaretlere devam eden Yapıcıoğlu, Dürümlü Katliamı olarak hafızalara kazınan olayın yaşandığı kırsal Tanışık Mahallesi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi.
Yapıcıoğlu: Dürümlü ve 6-8 Ekim katliamları tarihte eşine az rastlanan bir durumdur

Haberin galerisi için tıklayın!

Diyarbakır'da, yaklaşık 6 yıl önce PKK tarafından bir araç dolusu patlayıcının patlatılması neticesinde 16 kişinin katledildiği Tanışık Mahallesi'ni ziyaret eden Yapıcıoğlu, vefat edenlerin yakınlarıyla bir araya geldi, sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, yaşanan katliamdan duyduğu üzüntüyü dile getirirken söz konusu katliam ile 6-8 Ekim olaylarında şehid edilen Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice öldürülmesinin insanlık tarihinde benzeri yaşanmamış birer katliam şekli olduğunu söyledi.

"Dürümlü'de hiç unutulmayacak bir olay yaşandı"


Özellikle salgının etkisinin kırılmasından sonra bir yıldan fazla bir zamandır memleketi dolaştıklarını belirten Yapıcıoğlu, "Bu gezi kapsamında bazen şehir merkezlerinde bazen köylerde dolaşıyoruz. Bugün de 12 Mayıs 2016'da büyük bir katliamın yaşandığı Dürümlü'deyiz. Hiç unutulmayacak bir olay. Belki kişi başına bir ton patlayıcıyla 16 kardeşimiz vahşice katledildi. Bir kez daha o olayda katledilen kardeşlerimizin mezarlarını ziyaret ettik, yakınlarına başsağlığında bulunduk." dedi.

"Rabbim böyle bir acıyı bir daha hiç kimseye yaşatmasın"

Yaptıkları ziyarette Tanışık Mahalle sakinlerinin sorun ve sıkıntılarını dinlediklerini sözlerine ekleyen Yapıcıoğlu, "İnşallah dile getirdikleri sıkıntıları ilgili yerlere iletme konusunda çabamız olacak. Köyün yolu iyi değil, su ile ilgili sıkıntı ve katledilenlerin şehid statüsünde olması yönünde bazı talepler var. Rabbim böyle bir acıyı bir daha hiç kimseye yaşatmasın. Allah zalimlere fırsat vermesin inşallah." ifadelerini kullandı.

"Dürümlü ve 6-8 Ekim katliamları tarihte eşine az rastlanan bir durumdur"

6-8 Ekim olaylarında PKK yandaşları tarafından kurban eti dağıtırken katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadetlerinin 8'inci yıldönümü münasebetiyle, yaşanan katliamlardaki benzerliklere dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Dürümlü'de yaşanan ile Yasin Börü katliamı tarihte eşine az rastlanan bir durumdur. 2014, 2015 ve 2016 yılları belki bu memleketin yaşadığı o tablolar tarihte az görülmüş şeylerdir ama yaşanan vahşet ve öldürme şekli tarihin hiçbir döneminde görülmemiştir. Kan akıtmak insan tarihi kadar eskidir ve bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir. Allah hepsine rahmet etsin, rahmetiyle muamelede bulunsun ve bir daha böyle acılar yaşatmasın." temennisinde bulundu.

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-