Diyarbakırlılar: Belediye araçları yetersiz sayı arttırılmalı
​Diyarbakır'da şehir içi ulaşım noktasında yaşadıkları sıkıntıları dile getiren vatandaşlar, artan nüfus ve ağırlanan öğrenci potansiyeline oranla toplu taşıma araç ve sefer sayılarının arttırılması gerektiğini belirtti.
Diyarbakırlılar: Belediye araçları yetersiz sayı arttırılmalı

Haberin galerisi için tıklayın!

Diyarbakır'da gün geçtikçe artan ulaşım sorununa üniversite öğrencilerinin yoğunluğu eklenince duraklarda araç bekleme süresinin artmasıyla beraber özellikle otobüslerde yer bulmak ayrı bir çileye dönüşmüş durumda.

Kentte özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğu çalışanların işe, öğrencilerin derslerine geç kalmasına neden oluyor. Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerin hareket başlangıcı olan Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi mevkiindeki duraktan çıkan otobüsler, Dicle Üniversitesi Hastaneleri durağına kadar dolup taşıyor.

"Öğrenci yurtlarına giden araçlar çok dolu, hat dolmuşları kullanılabilir"

İlk ve en yoğun duraklardan biri olan Dicle Üniversitesi Hastaneleri durağında araç bekleyen yolculardan Dilnaz Yaldız, "Ulaşım alanında gerçekten sıkıntı yaşıyoruz. Çünkü görünen o ki araçlar yetersiz ve her gelen otobüs dolu olarak geliyor. Özellikle kız ve öğrenci yurtlarına giden A1 ve AY gibi araçlar çok dolu oluyor. Çözüm önerisi olarak mesela üniversite-yurt hatlarında dolmuşlar kullanılabilir." dedi.

Ferhat Kurtuldu

Öğrencilerin yoğunlukta kullandığı güzergahlara tahsis edilen araçların yetersizliğine vurgu yapan Ferhat Kurtuldu, "Ulaşım konusunda fazlasıyla sıkıntı yaşıyoruz. Herkesin gitmesi gereken yerler var ama otobüs sayısı çok az. Kız yurdu yönüne hiçbir ring aracı tahsis edilmemiş, dolmuş gitmiyor. Yalnızca 2 otobüs gidiyor. Burada hem öğrenci hem hasta ve hasta yakınları bu araçları kullandığından çok büyük sorun oluyor." ifadelerini kullandı.

"Mesafe kısa olmasına rağmen yolculuğum bir saat sürüyor"

Kentteki genel trafik akışına da dikkat çeken Kurtuldu, "Mesela ben huzurevleri mahallesinde oturuyorum. Aradaki mesafe kısa olmasına rağmen otobüsle bir saatte ulaşım sağlıyorum ve bu da günümün belli bir kısmının yollarda geçmesine neden oluyor. Bulunduğum durakta 2-3 dakikada bir araç geliyor olmasına rağmen ulaşımdaki yoğunluktan dolayı derse geç kaldım." şeklinde konuştu.

Muhammed Furkan Demirdağ

Okula gidiş-gelişlerde yaşadığı yoğunluğu özetleyen Muhammed Furkan Demirdağ, "Sabah saat 8.30'da dersimiz başlıyor. 7.30'da evden çıktığımızda otobüsler tıklım tıklım oluyor. Ders çıkışında yani saat 17.00 de aynı şekilde burada yoğunluk oluyor. Sefer sayıları arttırılsa ve çözüm yolları geliştirilse iyi olur." diye belirtti.

Ahmet Büyükan

"İş çıkışı otobüste oturduğumu hatırlamıyorum"

Aynı yönde karşılaştığı yoğunluğu aktaran üniversite öğrencilerinden Ahmet Büyükan, "Üniversitede hemşirelik bölümü öğrencisiyim. Üçkuyu TOKİ'ler de oturuyorum yani yaklaşık bir saatlik yol demek. Diyarbakır'da rekabet alanında fiyat uygun ancak maalesef otobüsler sıklıkla gelemiyor. Yani 100 kişilik otobüse bazen 120 kişi bindiğimiz oluyor. Ana hatlarda çalışan A4 ve CE2 gibi araçlarda bu yoğunluk fazlaca hissediliyor. Yetkililerin buna el atmasını rica ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Muhammed Sudan

Yaşanan tarfik yoğunluğu ve araç sayılarındaki eksiklik hususunda belediye yetkililerinin bir an önce çalışma başlatması gerektiğine vurgu yapan Muhammed Sudan ise şunları söyledi:

"Dicle Üniversitesi personeli olarak ulaşım konusunda ciddi sorunlar yaşıyoruz. İş çıkışı otobüste oturduğumu hatırlamıyorum. Her zaman sıkış-tepişle beraber genellikle geç geliyoruz. Araç sayılarının ciddi anlamda arttırılması hususunda belediyenin çalışma yapması gerekiyor. Çünkü bilindiği üzere Diyarbakır günden güne büyüyor. Öğrencilerin de gelmesiyle nüfus ciddi oranda artıyor ve toplu taşıma artık bunu kaldırmıyor." 

Kategori: Yerel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-