HÜDA PAR’dan konser tepkisi: Halkın hizmetine harcanması gereken paralar ifsat konserleriyle israf edilmesin!
Diyarbakır’da yapılması planlanan konserlerle ilgili açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, belediyelerin halk için yapılacak projelere ödenek bulması yerine konserlere ödenek bulmasına sert tepki gösterdi.
HÜDA PAR’dan konser tepkisi: Halkın hizmetine harcanması gereken paralar ifsat konserleriyle israf edilmesin!

Diyarbakır’da yıllardır vaat edilen tramvay projesinin bütçe yetersizliği sebebiyle rafa kaldırılması, şehir hastanesinin yapımına yine aynı sebepten dolayı bir türlü başlanılamaması gündemdeki yerini korurken paraların kentte düzenleneceği söylenen konserlere harcanacak olması tepki çekiyor.

Ekonomik sıkıntılar sebebiyle halkın alım gücü düşerken yine halkın vergileriyle yapılan konserlere HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, sert tepki gösterdi.

“Tramvay için ödenek yok ama konserler için ödenek var”

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca birçok ilde olduğu gibi Diyarbakır’da da konserler yapıldığını söyleyen Dinç, “Şeyh Said Meydanı’nda bu konser etkinliklerinden birinin düzenlenmesi planlanıyor. Bu konser etkinliği büyük bir israftır. Vatandaşlarımız huzurlu bir şekilde yolculuk edebileceği belediye otobüsünü bile bulamıyor. Belediye otobüslerinde ciddi yığılmalar var. Diyarbakır’da önceki belediye başkanları, onlardan sonra gelen kayyumlar bizlere hep hafif raylı sistem, tramvay getirecekleri vaatlerinde bulundular. Bu projelerin ete kemiğe büründüğünü söylediler. Ancak bütçe yetersizliğinden kaynaklı bu projeler rafa kaldırıldı. Tramvay için ödenek yok ama konserler için ödenek var.”

“Belediyenin var olan imkanları; öğrencilere, ihtiyaç sahibi ailelere harcanmalıdır”

Halkı ifsat eden konserler yerine dar gelirli ailelere maddi yardım yapılması gerektiğini belirten Dinç, konserlerin bir an önce iptal edilmesini şöyle ifade etti:

“Bununla birlikte vatandaş pazara gidip rahat bir şekilde alışveriş yapamıyor. Birçok vatandaş pazarın bitimini bekliyor bu saatlerde çürük sebze-meyveyi alıp evine çoluk-çocuğuna götürüyor. Bu kadar dar gelirli vatandaş varken belediye imkanlarının ifsat konserleriyle israf edilmesini asla kabul etmiyoruz. Belediye imkanları her şeyden önce halkın hizmetine harcanmalı. Şehir içi ulaşıma çözüm bulunmalı. Tramvay projesinin animasyonlarından ziyade somut bir şekilde çalışma yapılmalı. Çağrımız şudur; pop müziklerin sesini kısın halkın sesine kulak vein. Peygamber ve sahabeler şehrinde düzenlenecek, toplumu ifsat eden bu konserler bir an önce iptal edilmeli. Vatandaşlarımızın konserlere ihtiyacı yoktur. Belediyenin var olan imkanları; öğrencilere, ihtiyaç sahibi ailelere harcanmalıdır. Diyarbakır’da planlanacak olan bu konserlerin bir an önce iptal edilmesini istiyoruz.”

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-