HÜDA PAR'dan Çınar'da konut yapılmamasına tepki
HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal, Çınar ilçesinin TOKİ'nin sosyal konut projesinde yer almamasına tepki gösterdi.
HÜDA PAR'dan Çınar'da konut yapılmamasına tepki

HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan sosyal konut projesinde Çınar ilçesinin yer almamasına tepki gösterdi.

Tekdal yaptığı açıklamada, "13 Eylül 2022 tarihinde açıklanan sosyal konut projesi kapsamında basına yansıyan verilere göre¸ ilimiz Diyarbakır için 4 bin 800 sosyal konut yapımı tahsis edilmiş. Bu rakamda; Diyarbakır merkezi 2 bin 586, ilçelerinden Kayapınar 928, Ergani 300, Kulp 200, Bismil 196, Çermik 158, Eğil 126, Hazro 124, Çüngüş 112, Kocaköy 70 sosyal konut yapımı tahsis edilmiştir. Diyarbakır’ın 17 ilçesi arasında yüzölçümü açısından birinci, nüfus açısından 8. sırada bulunan ilçemiz Çınar’a herhangi bir sosyal konut yapımı tahsis edilmemiştir. Birçok ilçe, ilçemizden nüfus olarak daha az olmasına rağmen sosyal konut yapımı projesinde yer alırken gerek nüfus bakımından gerekse işsizlik oranı ve hane halkı geliri açısından birçok ilçeden daha acil konut ihtiyacı olan ilçemizin bu projede yer almaması, ilçeler arasında hizmette bir ayrımcılık yapıldığı hissini uyandırmakta, ilçemizin bu genel hizmetten mahrum bırakılması demektir." ifadelerini kullandı.

Tekdal açıklamasının devamında, "İlçemizin bir sanayi ve iş merkezi olmaması ve halkımızın işsizlik seviyesinin yaklaşık yüzde 35 civarında olduğu ve ilçemiz halkının çoğunluğun işsiz ve alt gelir düzeyinde olması hasebiyle bu gibi sosyal hizmetlere birçok ilçeden daha muhtaç durumdayken, bu sosyal hizmetlerden mahrum bırakılmaması gerekir.

Bu nedenle, açıklanan sosyal konut yapımı projesi tekrar gözden geçirilerek, yapılan bu yanlış uygulamanın düzeltilmesiyle, ilçemizin de bu sosyal konut yapımı projesine dahil edilmesi HÜDA PAR Çınar İlçe Teşkilatı olarak acil talebimiz olup, bu talebimizi yetkili ve ilgili kurumlara ve ilçemiz kamuoyuna bildiririz." şeklinde konuştu. 

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-