HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Torbacıların peşine düşüleceğine baronlara operasyonlar yapılsın
Uyuşturucu madde kullananların meskeni haline gelen metruk binaları tek tek gezen ve bazı muhtarlarla bir araya gelen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, yaptığı incelemeler sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Torbacıların peşine düşüleceğine baronlara operasyonlar yapılsın

Haberin galerisi için tıklayın!

Artan uyuşturucu kullanımına dikkat çekmek ve yetkilileri ivedi şekilde harekete geçirmek için çalışma başlatan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç; bu kapsamda uyuşturucu kullanımının yoğun olduğu metruk binaları inceledi, muhtarlarla bir araya geldi, sonrasında yaptığı açıklamayla yetkililere seslendi.

Yaptığı açıklamada uyuşturucu sorununa dikkatleri çeken Dinç, bu illetten kurtulmak için çözüm önerilerini de sundu.

Diyarbakır'da her mahallede yaklaşık 80 metruk binanın olduğunu belirten Dinç, "Diyarbakır İl Başkanlığı olarak Diyarbakır'ımızın önemli sorunlarıyla ilgilenmeye devam ediyoruz. 'Önce İnsan Öncelik Adalet' diyoruz. Aklın güvenliği diyoruz. Bu yönüyle Diyarbakır'ımızın kangrenleşmiş sorunu olan uyuşturucuyla ilgili mahallelerimizi gezdik, mahalle muhtarlarımızla bir araya geldik. Muhtarlarımızla beraber mahallelerimizi gezerek sorunları yakından takip etmeye çalıştık. Nerdeyse her mahallemizde 80'e yakın metruk bina olduğunu bu binaların içinde 9, 10, 12 yaşlarında belki binlerce gencimiz bu binaların içine girerek uyuşturucu kullanıyor, genç beyinlerini uyuşturuyorlar." dedi.

"Metruk binaları; kreş, okul ya da medreseye çevirebiliriz"

Yetkililere seslenerek çözüm önerilerini 4 maddede sunan Dinç, "Biz buradan yetkililere sesleniyoruz, Ehli vicdan olan HÜDA PAR'ı dinleyin. Çözüm HÜDA PAR'dadır. Çözümlerimiz nelerdir? Biz diyoruz ki metruk binaların bazıları acil bir şekilde yıkılmalı. İçinden pislikten geçilmeyen o metruk binaların bazılarını da cennet bahçelerine çevirebiliriz. Onları bir kreş, eğitim yuvası ve ahlak-edep derslerinin alındığı bir medreseye çevirebiliriz." ifadelerini kullandı.

"Torbacıların peşine düşüleceğine baronlara operasyonlar yapılsın"

Ebeveynlerin çocuklarıyla vakit geçirmeleri, onları sevmeleri ve onlarla ilgilenmeleri gerektiğini söyleyen Dinç, "Yetkililer polisiye operasyonlarla birkaç torbacı ya da figüranlarla uğraşacağına uyuşturucu baronlarıyla mücadele etsin. Bu işin birkaç ayağı var. Emniyet, yargı, eğitim, diyanet, STK'lar, İŞ-KUR gibi kurumların hepsi koordineli bir şekilde bir seferberlik başlatarak uyuşturucu kullanan gençlerimize bir el atmalıdırlar. Gençlerimiz maddeye değil; evine, ailesine, memleketine bağlı olsunlar." şeklinde konuştu. (AMED HABER)

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-