“Antik Kitapevi” farklı konseptiyle kitapseverlere hizmet ediyor
Uzun yıllardan beri basım yayın sektöründe hizmetlerde bulunan Cuma Yener, geçtiğimiz günlerde açılışını yaptığı Antik Kitabevi vesilesiyle Diyarbakırlılara okumayı sevdiriyor.
“Antik Kitapevi” farklı konseptiyle kitapseverlere hizmet ediyor

Haberin galerisi için tıklayın!

Kayapınar Mezopotamya Bulvarı’nda farklı bir konsept ile hizmete açılan Antik Kitabevinin sahibi Yener, kitap ile aile arasında bağ kurmanın bir gönül işi olduğunu söyledi.

Son 20 yıldır çocuk kitaplarında ciddi bir artışın olduğunu söyleyen Yener, bu durumun olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. Önceki dönemlerde Türkiye’de yılda 2 ya da 3 defa kitap fuarlarının düzenlendiğini hatırlatan Yener; “Şu an Türkiye genelinde her yıl yüzlerce kitap fuarı düzenleniyor. Bu gelişme bambu ağacının yetişme serüvenine benziyor. Bu ağaca 6 yıl boyunca emek harcarsın 6 yılın sonunda öyle hızlı gelişir ki son 5 ay içerisinde 6 yıl kadar büyür.” dedi.

Teknolojik gelişmelerin beraberinde getirdiği dijitalleşmenin okuma alışkanlığı üzerinde değişliğe neden olduğuna dikkat çeken Yener, kitap okumanın yerini hiçbir şeyin alamayacağını ifade etti.

Cuma Yener

“Beynin her iki lobunu da çalıştıran tek egzersiz kitaptır” diyen Yener, okumanın önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Bugün yapılan sınavların hazırlanış ve uygulanış şekline baktığımızda buradaki başarılar için kitap okumanın ön koşul olduğunu görüyoruz.  Çok iyi bir Matematikçi, çok iyi bir Fizikçi veya çok iyi bir Biyolojici olabilirsiniz ama kitap okumuyorsanız sınavlarda başarılı olamazsınız. Biz umutluyuz umudumuzu da böyle bir mağaza ile Diyarbakır halkına göstermek istedik. Bu ticari kaygılar ile yapılacak bir iş değil, tamamen gönül meselesidir. Bu ülkeye, bu şehre, bu insanlara ve kitap severlere adanmış bir gönüldür.”

“Öğretmenler, doktorlar gibi çocuklara kitap tavsiye etmelidirler. Bütün bir sınıfa aynı kitabı tavsiye etmemelidirler”

Aile içinde kitap okuma alışkanlığı kazanmanın öneminde değinen Yener, “Okuma bir kültürdür.  Çocuk sofrada yemeği beklerken kitap okuyor ise bu bir başarıdır. Ailecek kitap saatleri düzenleniyor ise bu bir başarıdır. Aile ile beraber kitap evleri dolaşılıp kitaplar kurcalanıyor ise bu bir başarıdır. Hepimiz toplum olarak bu konuda biraz eleştiriyi hak ediyoruz. Ama biz bununla ilgili kitap okuma değil de kitap okuma alışkanlığını kazanmamız gerekiyor. Ben her mecliste şunu dile getiriyorum: Öğretmenler, doktorlar gibi çocuklara kitap tavsiye etmelidirler. Bütün bir sınıfa aynı kitabı tavsiye etmemelidirler. Çünkü her bir çocuğun ilgi alanı farklıdır. Matematiğe hevesi olan bir çocuğa getirip Edebiyat ile ilgili bir kitap dayattığınız zaman burada ters tepki olabilir veya Edebiyat ile ilgisi olan bir çocuğa getirip spor ile ilgili bir kitap okuttuğunuz zaman kaş yapalım derken maalesef göz çıkarabiliriz.” ifadelerine yer verdi.

Neden Antik Kitapevi?

Antik Kitabevi hakkında bilgi veren Yener, hizmetlerine ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Bizim iki ana kaynağımız var: kitap ve ev. Kitap ile ev halkı arasında olumlu bir iletişim kurma gayesindeyiz. İş yerimizi buna göre dizayn ettik. Aileler, özellikle de çocuklar ve gençler için ilgi çekici eserler ve ürünler ile burayı donattık. Rahatça gezebilecekleri, kitapları inceleyebilecekleri bir ortam oluşturduk.  ‘Antik’ geçmiş demektir. Kitap ise bizim için gelecektir. Sloganımız ise ‘geçmişten geleceğedir’ Geçmişin birikimlerini kitaplar ile geleceğe taşıyoruz. Ürün yelpazemiz içinde kırtasiye, hediyelik eşya, büro ve ofis malzemeleri de vardır ancak işletmemizin merkezinde kitaplar vardır. Kültür kitapları, hazırlık kitapları ve sınavlar ile ilgili bütün yardımcı kitapları bünyemizde barındırıyoruz. Nasip olursa önümüzdeki süreç içerisinde kendimize has nitelikli bir içecek grubu ile de burada hizmet vermeye devam edeceğiz inşallah.” (AMED HABER)

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-