Müslümanlar için bir dönüm noktası: Hicret
Hazreti Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicreti ile başlayan Hicri takvimin başlangıcı olan 1 Muharrem, Müslümanlar arasında çeşitli etkinliklerle idrak edilecek.
Müslümanlar için bir dönüm noktası: Hicret

Müslümanlar için bir dönüm noktası olan hicret, tarihte yeni bir sayfa açmıştır. Hazreti Ömer'in halifeliği döneminde hicretin gerçekleştiği gün, Hazreti Ali'nin teklifiyle hicrî takvimin başlangıcı sayılmıştır. O günden itibaren de İslam âleminde 1 Muharrem hicri takvimin başlangıcı olarak kabul görmüştür.

Hicri takvimin başlangıcı olarak esas alınan Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesselem) Mekke'den Medine'ye Hicretinin yıldönümü olan Muharrem ayının ilk günü, Hicri Yılbaşı olarak, bugün Müslümanlar arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Hicri yılbaşı etkinlikleri kapsamında, Müslümanlar kendi aralarında Hicri yılbaşını tebrik mesajları paylaşırken, Hazreti Muhammed'in Mekke'den Medine'ye Hicreti ile ilgili yapılacak çeşitli etkinliklere de katılacaklar.

Muharrem ayı Hicri Takvimi'n başlangıcı olmasının yanında, bu ayın başında, ortasında ve sonunda tutulacak orucun çok faziletli olduğu Peygamber Efendimiz'in birçok hadisinde yer almaktadır. Dolayısıyla yeni bir Hicri yılı oruçla karşılamak için, yarınki Muharrem ayının ilk gününde oruç tutmak, Müslümanlara büyük sevap kazandıracak.

Muharrem ayı barındırdığı Aşure günü dolayısıyla da Müslümanlar için büyük önem arz etmektedir. İslam tarihinde Aşure gününde yaşanan birçok güzelliğin yanında, bu ayda cereyan eden Kerbela faciasında Hazreti Hüseyin'in katledilmesi ve Ehl-i Beyt'e yaşatılan eziyetler, hala Müslümanları hüzünlendirmekte…

Bu vesileyle İlke Haber Ajansı olarak, Hicri yılbaşını tebrik eder, İslam coğrafyasında cereyan eden İslam'a ve Müslümanlara yönelik saldırı ve zulümlerin son bulmasına ve Müslümanların yekvücut halinde küfre karşı vahdetine vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederiz.

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-